Menu

Mali Topličanci uživali u druženju s umjetnicom Margaretom Peršić

Učenici nižih razreda OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića, Varaždinske Toplice imali su povlasticu sudjelovati na satu pripovijedanja s Margaretom Peršić. Ova rođena Zagrepčanka prvim i drugim razredima ispripovijedala je jednu klasičnu rusku bajku, a na drugom nastupu učenici trećih i četvrtih razreda uživali su u pripovijedanju hrvatske bajke.

Osim što je gošća izuzetna pripovjedačica, ona i vrlo vješto ubacuje likove u svoju priču na način da ih bira iz publike. Svima je posebno zanimljivo i smiješno bilo da su tako glumci nenadano postali ne samo učenici, već i učiteljice i školski knjižničar.  Teško bi bilo ne primijetiti da su obje njezine priče bile odgledane i odslušane u jednome dahu. Nakon predstave mogli su se čuti oduševljeni komentari učenika i učiteljica. Tako je primjerice Vanesa iz 4.b rekla da joj je ovo druženje bilo bolje nego predstave u kazalištu.

Margareta Peršić je svestrana umjetnica. Članica je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Uz pripovijedanje bavi se i izradom ilustracija, lutaka i igračaka, žongliranjem te uređenjem prostora. 2017. diplomirala je na Institutu za waldorfsku pedagogiju (Izvor: „Mala zvona“)

U današnje digitalno doba ovakav susret i pripovijedanje bilo je pravo osvježenje za sve nas koji smo prisustvovali, i to pripovijedanje forme koja je i nastala usmenom predajom – bajke. Margareta je na kraju poručila učenicima da ilustriraju ono što su slušali kako bi bajka ostala što duže u njihovim srcima.

 

Tekst: Domagoj Španić

1 — 5
2 — 5
3 — 5
4 — 5
5 — 5
20.11.2023
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content