Menu

Mališani iz Dječjeg vrtića „Tratinčica” sadili starinske sorte kukuruza, suncokreta i tikvica te nagrađeni za očuvanje tradicijskog uzgoja

Dječji vrtić „Tratinčica” iz Varaždinskih Toplica nastavlja nizati osvojene nagrade na natječaju „Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj”. Dječji vrtić „Tratinčica” redovito sudjeluje na ovom natječaju, a u deset godina osvojio je čak četiri značajne nagrade.

Glavnu nagradu za najljepši vrtić u Republici Hrvatskoj osvojio je 2015. godine, dok je kasnije dva puta nagrađen za posebnosti i inovativnost elemenata u vrtu. Novo priznanje stiglo je ove godine, a sada su polaznici i djelatnici „Tratinčice” osvojili visoko drugo mjesto u kategoriji očuvanja tradicijskog uzgoja.

Nagradu je primila gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković, kao predstavnica osnivača Dječjeg vrtića „Tratinčica”, uz ravnateljicu Lindu Novačić i dvije odgajateljice.

– Morate biti ponosni kada u deset godina čak četiri puta stručni žiri prepozna rad, trud i inovacije koje pokazuju mališani, njihove odgajateljice i ravnateljica Novačić u vođenju brige oko vrtićkog prostora. Uređenjem vrta ne provodi se samo aktivno vrijeme u dječjem vrtiću, već mališani stječu prve zdrave radne navike, ali i uče o važnosti očuvanja okoliša koji nas okružuje. U svim svojim aktivnostima imaju punu podršku Grada Varaždinskih Toplica – istaknula je gradonačelnica Ratković.

– Ovogodišnja nagrada je dobivena za uzgoj tradicionalnih, autohtonih kultura iz sjemenja prikupljenog od lokalnog stanovništva, pretežno roditelja, baka i djedova naših polaznika, kojima također zahvaljujemo na entuzijazmu i želji da se ne zaborave stare sorte kukuruza, suncokreta i različitih vrsti tikvica – dodala je ravnateljica Novačić.

1 — 6
2 — 6
3 — 6
4 — 6
5 — 6
6 — 6
19.03.2024
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content