Menu

Međunarodni dan turističkih vodiča

Sve je započelo u Beču prije 22 godine, kada su lokalni vodiči odlučili predstaviti svoje zanimanje i svoj grad lokalnim stanovnicima. Od tada, na inicijativu Svjetske federacije udruženja turističkih vodiča (The World Federation of Tourist Guide Associations), 21. veljače obilježava se kao Međunarodni dan turističkih vodiča.

Dan se obilježava besplatnim razgledavanjem grada za lokalno stanovništvo ali i turiste koji se tada nađu u njihovom gradu. Svake godine sve više gradova organizira besplatno razgledavanje od strane Turističkih zajednica.

Kako bi program razgleda svake godine bio privlačan i drugačiji, svake godine je naglasak na drugoj temi, a ove je godine poseban naglasak na glazbenoj baštini.

Cilj ove besplatne akcije je skrenuti pažnju javnosti na važnost povijesne i kulturne baštine za razvoj turizma u našem gradu, ali i upoznati javnost s radom Udruge turističkih vodiča i pratitelja Varaždin tj. s poslom turističkih vodiča.

U našoj županiji u ovaj su projekt uključeni grad Varaždin, grad Ivanec i grad Varaždinske Toplice (posljednjih desetak godina).

U Varaždinskim Toplicama ćemo Dan turističkih vodiča obilježiti u subotu, 25. veljače u 10.00 sati. U suradnji s kolegicom profesoricom Spomenkom Vlahović i Zavičajnim muzejom prvo ćemo posjetiti arheološki postav, nakon toga je planiran posjet župnoj crkvi Sv. Martina Biskupa. Nakon razgleda naše prekrasne crkve slijedi šetnja gradom i odlazak do lokalitete Aqua Iasae. Vođenje će odraditi licencirani turistički vodič za grad Varaždinske Toplice i član Udruge vodiča i pratitelja Varaždin, gospođa Smirna Turkalj.

14.02.2017
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content