Menu

Mladi Topličanci jedva dočekali odmjeriti snage u novootvorenom fitness parku

Gradonačelnica Ratković: Veselim se vidjeti ovaj park ispunjen dječjim smijehom i igrom

Na veselje Topličanaca i Topličanki, ponajviše onih najmlađih u Varaždinskim Toplicama otvoren je fitness park vrijedan gotovo pola milijuna kuna, od  kojih 85 posto ide preko LAG-a, Mjere 7.4.1, a ostatak sredstava osigurava Grad.

Uređena kružna staza za vanjski fitness sa spravama za trening na otvorenom upotpunila je dvorište dječjeg igrališta uz Osnovnu školu Antuna i Ivana Kukuljevića.

Gradonačelnica Grada Varaždinske Toplice Dragica Ratković istaknula je kako je nakon uređenja dječjeg igrališta ovim fitness parkom zaokružena jedna cjelina gdje djeca mogu vježbati kada god požele te aktivno i zdravo provoditi svoje vrijeme u rekreaciji i druženju.

-Mislim da je park otvoren u pravo vrijeme kada dolaskom toplijih dana sve više vremena provodimo na otvorenom i veselim se vidjeti ovaj park ispunjen dječjim smijehom i igrom.  Lokacija je odlična, pored škole i ovdje zapravo uređujemo novi kvart. Kada završi nastava idemo u rekonstrukciju i uređenje Ulice grada Vukovara – rekla je gradonačelnica Ratković te zahvalila djeci i profesorima iz Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića i Dječjem vrtiću Tratinčici na lijepo pripremljenom programu otvorenja.

Vrtićarci i školarci jedva su dočekali rastrčati se po parku i odmjeriti snage na spravama.

Mladi Dorijan Premužić, učenik 4.a razreda oduševljen je fitnes parkom, jer kako kaže,  tu se može zabavljati, igrati, trčati, penjati i sve što poželi. Kao najdražu spravu izdvojio je onu za trčanje te istaknuo kako će svakako često koristiti i sve ostale.

Učenica Mia Petrić složila se kako je park jako lijep.

-Možemo sve što poželimo, trčati, igrati se, penjati se. Vježbati je važno da bi se naše tijelo razgibalo, da ne bi bili bolesni i umorni. Sportom se inače ne bavim, ali svaki dan vježbam vani i volim tjelesni u školi, a ovdje bih htjela biti svaki dan – rekla je Mia.

 

Nastavnik tjelesne i zdravstvene kulture Mario Sremec naglasio je važnost ovakvog parka za djecu.

-Sprave u parku su dobre jer se na njima mogu raditi prirodni pokreti sa svojim tijelom. Učenici koji su demonstrirali vježbe na spravama su i jako dobri sportaši. U školi ih potičemo na važnost tjelovježbe, no i oni sami rado dolaze u svoje slobodno vrijeme – zaključio je Sremec.

1 — 24
2 — 24
3 — 24
4 — 24
5 — 24
6 — 24
7 — 24
8 — 24
9 — 24
10 — 24
11 — 24
12 — 24
13 — 24
14 — 24
15 — 24
16 — 24
17 — 24
18 — 24
19 — 24
20 — 24
21 — 24
22 — 24
23 — 24
24 — 24
14.06.2022
Grad Varaždinske Toplice

Ostale Novosti

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content