Menu

Na sjednici Gradskog vijeća Varaždinskih Toplica jednoglasno je prihvaćen drugi ovogodišnji rebalans gradskog proračuna

Na sjednici Gradskog vijeća Varaždinskih Toplica jednoglasno je prihvaćen drugi ovogodišnji rebalans gradskog proračuna koji sada iznosi 24 milijuna i 245 tisuća kuna.

Zbog dinamike izvedbe projekta Aglomeracije u ovoj proračunskoj godini, rebalansom je predviđeno da se, iznos kapitalne pomoći kojom Grad sudjeluje u sufinanciranju projektnih aktivnosti umanji za milijun kuna, ali tako da se taj iznos istovremeno prenamijeni za popravak i modernizaciju nerazvrstanih cesta, i to u onom dijelu koji prelazi nužan opseg sanacije prometnica nakon izvedenih radova u okviru Aglomeracije. Predviđeno je i povećanje iznosa za 700.000 kuna za uređenje Trga Republike Hrvatske čime se omogućilo donošenje odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja u javnoj nabavi i početak provedbe tog projekta. Najznačajnija izmjena u proračunu jest bila osiguranje sredstava od 200.000 kuna donacije Općoj bolnici Varaždin za kupnju nedostajuće medicinske opreme za respiratore.

– U izmjenama proračuna osigurali smo iznos od 200.000 kuna za potrebe Opće bolnice Varaždin, i to u aktualnoj skrbi za sve veći broj zaraženih bolešću COVID-19. Osigurana sredstva poslužit će za nabavku zdravstvene opreme neophodne za kvalitetnu zdravstvenu skrb za osobe zaražene koronavirusom, kao i za druge pacijente koji su primorani koristiti respirator. Mislim da je u ovom trenutku potrebna naša složnost i solidarnost kako bi učinili sve što je u našoj moći da se u krizi uzrokovanoj epidemijom, pruži adekvatna zdravstvena skrb svim pacijentima Opće bolnice Varaždin, i to kako oboljelima od koronavirusa, tako i onima koji su iz drugih razloga primorani zatražiti zdravstvenu zaštitu. Stoga, zahvaljujem svim vijećnicima Grada Varaždinskih Toplica na jednoglasnom donošenju rebalansa kojim je podržana ova donacija – poručila je gradonačelnica Ratković koja će ovih dana osigurana sredstva predati ravnatelju Opće bolnice Varaždin Nenadu Kudeliću.

Gradonačelnica Ratković, u sklopu dnevnog reda,  podnijela je izvješće o radu za prvih šest mjeseci 2020. godine koje je, kao i izmjene proračuna, dobilo jednoglasnu podršku svih vijećnika.

U izvješću je istaknuto kako je nastavljeno s realizacijom projekata te njihovom pripremom. Uskoro kreću radovi na projektu uređenja Trga Republike Hrvatske za koji je Grad osigurao dodatnih 168.000 kuna pomoći preko Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. U tijeku su radovi na sanaciji i uređenju kolnika i pješačkih staza u Ulici kralja Zvonimira. Također, a za projekt sanacije kamenog ogradnog zida crkve sv. Duha ostvarena je potpora Ministarstva kulture od 25.000 kuna.

– Završena je rekonstrukcija ŽC u Poljani Donjoj, sanacija klizišta na zapadnom pokosu uz gradsko groblje, modernizacija nerazvrstanih cesta te uređenje oborinske odvodnje na javnoj cesti u  Petkovcu Topličkom. Pokrenut je postupak za evidentiranje stvarnog stanja nerazvrstanih cesta, a u tijeku su radovi na sanaciji kapelice u Petkovcu Topličkom – rekla je gradonačelnica Ratković.

Grad je financirao i prijevoz učenika Područne škole Poljana Gornja iz naselja Rukljevina, Grešćevina i Poljana Donja. Nastavljeno je sufinanciranje smještaja djece u vrtićima, kao i sufinanciranje pomoćnika u nastavi te produženog boravka u osnovnim školama. Isplaćene su naknade za novorođene, stipendije studentima te subvencije poljoprivrednicima.

 

Odluka o dodjeli javnih priznanja u povodu Dana Grada

Vijećnici su donijeli odluku o dodjeli javnih priznanja Grada Varaždinskih Toplica u 2020. godini povodom Dana Grada, 11. studenog.

Počasnim građaninom Grada Varaždinskih Toplica proglašava se general pukovnik u mirovini Mladen Markač, a nagrada za životno djelo dodjeljuje se Alojzu Slavku Bešeniću posthumno.

Nagrada za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodjeljuje se Denisu Kovačiću, dr. med. specijalistu fizikalne medicine i rehabilitacije, te Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Leskovec Toplički za uspjehe ženske „B“ ekipe.

Nagrada za doprinos ugledu i promociji Grada u zemlji i svijetu dodjeljuje se Antunu Detelju, a nagrađuje se i najbolja učenica Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice Nika Đuras.

Zahvalnica Grada Varaždinskih Toplica dodjeljuje se Zlatku Lodeti u povodu 25. obljetnice Planinarskog društva „Tonimir“ Varaždinske Toplice, Željku Zguriću za njegov ustrajan i uspješan rad atletskog trenera, dobrovoljnim vatrogasnim društvima Varaždinske Toplice, Leskovec Toplički, Tuhovec, Vrtlinovec, Donja Poljana i Drenovec za doprinos pri obrani od epidemije te očuvanju zdravlja građana Varaždinskih Toplica. Zahvalnica se dodjeljuje i Tamburaškom sastavu „Ex Fakini“.

 

Prihvaćena izvješća trgovačkih društava i javnih ustanova

Na sjednici je prihvaćeno i izvješće o radu trgovačkog društva Forum Toplice za 2019. godinu i za prvih šest mjeseci 2020. godine. Društvo je u 2019. poslovalo s dobiti od 250.421,31 kunu. Tijekom 2020. nabavljena su različita osnovna sredstva neophodna za uredno obavljanje komunalnih djelatnosti, a ukupni prihodi u šestomjesečnom razdoblju su, unatoč sveprisutnoj koronakrizi koja je zahvatila tržište, za svega 3% manji u odnosu na isto razdoblje lani.

Prihvaćena su i izvješća o radu Dječjeg vrtića Tratinčica Varaždinske Toplice za pedagošku godinu 2019./2020. te izvješće o radu Zavičajnog muzeja Varaždinske Toplice za 2019. godinu i za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2020.

Vijećnici su donijeli odluku o izmjeni i dopuni Strategije razvoja Grada Varaždinskih Toplica 2014.-2020. u svrhu njenog usklađivanja s odgovarajućim gospodarskim i društvenim promjenama koje su nastupile od trenutka donošenja. Ujedno je donijeta i odluka o produljenju spomenute strategije do donošenja novog plana razvoja.

Donijeta je i odluka o davanju koncesije za obavljanje dimnjačarskih poslova trgovačkom društvu Lukom iz Ludbrega, kao najpovoljnijem ponuditelju.

1 — 6
2 — 6
3 — 6
4 — 6
5 — 6
6 — 6
10.11.2020
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content