Menu

Nagrađivana kazališna predstava “I živjele su sretno…?” u Varaždinskim Toplicama

U utorak, 26. travnja s početkom u 20.30 sati održati će se nagrađivana kazališna predstava “I živjele su sretno…?” teatra Scena Gorica.

Predstava će se održati u Kino dvorani, a ulaznice možete kupiti u caffe baru Bernarda (Tonimir) ili na recepciji Minerve (za goste) po cijeni od 50 kn.

Podsjećamo i na Dane okusa varaždinskoga kraja, gastro manifestaciju koja traje do 15. travnja, a naši chefovi iz restorana Dijana (Minerva), Vila Toplissa i Bernarda za vas su pripremili po dva menija (3 slijeda) “za prste polizat”. Ne propustite!!!

O PREDSTAVI:

Radnja se odvija na djevojačkoj zabavi kod Trnoružice, a uzvanice su Pepeljuga, Snjeguljica te Bezimena – djevojka koju je zabunom oženio princ Male Sirene, oko koje su ostale djevojke već u startu skeptične smatrajući je patetičnom budući da brak promatra kroz ružičaste naočale.
Svojim neiskvarenim stajalištima kvari zabavu ostalim djevojkama koje su opuštenije, spremne negativno komentirati muškarce i naglašavati dominaciju žene.
Isprva svaka od njih krije istinu o svome bračnom odnosu premda je jasno kakva je snaga trača te da su pikanterije iz privatnog života već poznate ostalima.
Uz nekoliko čašica alkohola viška te na lepršavoj sceni s mnogobrojnim elementima raskoša i kiča, predstava počinje kopati po osjetljivim dijelovima institucije braka. Kroz neugodna, perverzna, pomalo bezobrazna pitanja, princeze potpuno skidaju masku kakvu očekujemo vidjeti u bajkama.
Posrijedi su laži, prevare, igre osjećajima i manipulacija kao glavni ženski adut koji dovodi do umjetno skladnog suživota.

Kako funkcionira suvremeni brak, ima li smisla i što ga sve razara ili drži propitkivat će predstava „I živjele su sretno…?“ .

Oslanjajući se na izvorne verzije bajki o Snjeguljici, Trnoružici, Pepeljugi i Maloj Sireni te ostalih bajki braće Grimm i Charlesa Perraulta, predstava kreira bajkoviti svijet u suvremenom okruženju u kojem ništa nije onako kako se čini na prvi pogled…

Tekst: Nina Horvat
Režija: Frana Marija Vranković
Glume:
Trnoružica: Sara Moser
Pepeljuga: Mia Krajcar
Snjeguljica: Katarina Baban
Bezimena: Selma Mehić

11.04.2022
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content