Menu

Nastavljen bogat program proslave Dana Grada: uz „Martinjsku edukativnu šetnjicu” koja je i ove godine bila pun pogodak, toplički vatrogasci pokazali spremnost na sve ugroze

Bogat program proslave Dana Grada Varaždinskih Toplica nastavljen je i u subotu i to „Martinjskom edukativnom šetnjicom” koja je i ove godine privukla brojne građane i goste i još jednom pokazala da je pun pogodak, ali i godišnjom provjerom spremnosti operativnih snaga Vatrogasne zajednice Varaždinske Toplice.

Mnoštvo posjetitelja i građana u jutarnjim se satima uputilo u šetnju leskovečkim šumskim krajolikom gdje su se upoznali s brojnim povijesnim lokalitetima, bogatom kulturnom baštinom i očuvanim krajolikom koje Varaždinske Toplice kriju. „Martinjsku edukativnu šetnjicu” i ove su godine organizirali gradska Turistička zajednica, Zavičajni muzej i Udruga vinogradara i voćara Sveti Martin koja je sudionike dočekala na cilju – brdu Višograd.

S obzirom da su Hrvatska, Europa, ali i svijet suočeni sa sve češćim ugrozama i prijetnjama sigurnosti, Dan Grada bio je prilika i za godišnju provjeru spremnosti operativnih snaga Vatrogasne zajednice koje su građanima demonstrirale kako uspješno i brzo odgovaraju na potencijalne katastrofe ili nesreće.

Naime, u organizaciji Vatrogasne zajednice Varaždinke Toplice održana je javno pokazna vježba „Crkva svetog Martina 2022.” u kojoj je sudjelovalo sedam dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Grada.

-Pretpostavka je bila da je došlo do požara oltara u prizemlju objekta te da se požar preko okolnih gorivih tvari proširio na sakristiju i krovište objekta. Prišli smo spašavanju osoba i vrijedne sakralne imovine iz objekta, te gašenju požara s unutarnjom i vanjskom navalom, kao i štićenju okolnih objekta, odnosno prostora Zavičajnog muzeja i apartmana Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju – pojasnila je Marinela Belavić, zamjenica zapovjednika Vatrogasne zajednice Varaždinske Toplice.

Uz provjeru spremnosti, organiziranosti i osposobljenosti operativnih snaga vatrogastva, cilj vježbe bio je pokazati građanima tehniku i ljudstvo kojima Vatrogasna zajednica raspolaže.

-Naši su vatrogasci još jednom pokazali da uspješno odgovaraju na sve ugroze, potencijalne katastrofe i nesreće, da su dobro opremljeni i da raspolažu ljudstvom što je i najvažnije. Zahvaljujući dobrovoljnim vatrogascima i vatrogaskinjama koji u ovaj plemeniti poziv nesebično ulažu svoje vrijeme i riskiraju svoje živote naši građani mogu mirno spavati – poručila je gradonačelnica Dragica Ratković pohvalivši rad svih sedam DVD-ova s područja Grada.

Spomenimo i kako je subotnji program završio orguljaškom večeri. Naime, u župnoj crkvi u organizaciji Matice hrvatske Ogranak Varaždinske Toplice održan je koncert u izvedbi Brune Philippa na klarinetu i Edmunda Andlera Borića na orguljama. U orguljaškoj večeri građani će moći uživati i iduće subote kada će u župnoj crkvi biti održan koncert Trio Solemnis u izvedbi sopranistice Nine Kobler, Krešimira Marmilića na violini i Milana Hibšera na orguljama.

1 — 23
2 — 23
3 — 23
4 — 23
5 — 23
6 — 23
7 — 23
8 — 23
9 — 23
10 — 23
11 — 23
12 — 23
13 — 23
14 — 23
15 — 23
16 — 23
17 — 23
18 — 23
19 — 23
20 — 23
21 — 23
22 — 23
23 — 23
14.11.2022
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content