Menu

“Noć knjige” u topličkoj školi

U ponedjeljak, 23. travnja u školskoj je knjižnici topličke škole održana “Noć knjige”. Ova kulturna manifestacija održava se u Hrvatskoj već sedmu godinu zaredom s ciljem poticanja čitanja te razgovora o statusu
knjige u suvremenome društvu. Događanju su prisustvovali zainteresirani učenici trećih, četvrtih i šestih razreda. Tema ovogodišnje “Noći knjige” bila je “Knjiga u budućnosti”, a voditelj-predavač, knjižničar Domagoj Španić.
Učenici su sa zanimanjem slušali o znanstveno-fantastičnim knjigama te
gledali isječke nekih znanstveno-fantastičnih filmova. Imali su priliku
čuti i  dio nagrađene SF priče “Lovci na blago” našeg bivšeg učenika Filipa Ratkovića. Sve to bio im je dobar poticaj da napišu priču ili nacrtaju kako oni zamišljaju knjigu u budućnosti.
Na samome kraju zaključilo se da će knjiga u budućnosti svakako postojati, jedino pitanje je u kojem obliku. Vedran Ljubić, učenik trećeg razreda rekao je: “Knjiga će imati ruke i noge. Nogama će doći do osobe. Rukama može pritisnuti tipke koje omogućuju listanje…”

1 — 2
2 — 2
25.04.2018
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content