Menu

Obavijest građanima

Vlada Republike Hrvatske donijela je dana 19. ožujka 2020. Odluku o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja te Odluku o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske.

 

Navedene odluke nalaze se na nižoj poveznici:

 

https://civilna-zastita.gov.hr/UserDocsImages/CIVILNA%20ZA%C5%A0TITA/PDF_ZA%20WEB/Odluka%20-%20mjere%20ograni%C4%8Davanja%20dru%C5%A1tvenih%20okupljanja,%20rada%20trgovina.pdf

 

https://civilna-zastita.gov.hr/UserDocsImages/CIVILNA%20ZA%C5%A0TITA/PDF_ZA%20WEB/Odluka%20-%20privremena%20zabrana%20prelaska%20preko%20grani%C4%8Dnih%20prijelaza%20RH.pdf

 

 

Stožer civilne zaštite Grada Varaždinskih Toplica ovime poziva sve građane na postupanje u skladu s navedenim Odlukama uz pridržavanje svih mjera zaštite i prevencije od širenja i zaraze koronavirusom COVID-19.

 

Pritom, posebno se ističe obveza socijalnog distanciranja izbjegavanjem bliskog kontakta u razmaku od najmanje dva (2) metra u zatvorenom i jednog (1) metra na otvorenom prostoru. Nadalje, navodimo i zabranu svakog javnog događanja, ali i okupljanja više od 5 osoba na jednom mjestu. Skrećemo pozornost na obustavu rada u djelatnosti trgovine, uz iznimke koje se odnose na trgovine prehrambenim artiklima, higijenskim potrepštinama, tržnica, ljekarna i sl. koje nastavljaju s radom uz strogo pridržavanje ograničenja i uvjeta propisanih tom Odlukom. Nadalje, upućujemo sve poslodavce koji su u takvoj mogućnosti da organiziraju rad kod kuće uz otkazivanje sastanaka ili korištenje tehnologija za održavanje sastanaka na daljinu i telekonferencijama. Posebno je važno zabraniti dolazak na radno mjesto svim radnicima koji imaju povišenu tjelesnu temperaturi i smetnje s dišnim organima, a posebno suhi kašalj i kratki dah.

 

 

Apeliramo na građane da se pridržavaju danih uputa, a sve kronične bolesnike i osobe starije životne dobi upućujemo da ograniče kretanje, radi vlastite zaštite i zaštite svojih bliskih, a sve kako bi se u najvećoj mogućoj mjeri ograničilo i spriječilo epidemijsko širenje bolesti uzrokovane koronavirusom COVID-19.

19.03.2020
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content