Menu

Obavijest o oslobađanju od obveze plaćanja komunalne naknade za poslovni prostor

Obavijest o oslobađanju od obveze plaćanja komunalne naknade te o podmirenju obveze naknade za uređenje voda za poslovni prostor i građevinsko zemljište koje služi za obavljanje poslovne djelatnosti zbog posebnih okolnosti epidemije bolesti COVID-19

Gradsko vijeće Varaždinskih Toplica na svojoj sjednici održanoj 7. svibnja 2020. godine donijelo je Odluku o oslobođenju plaćanja komunalne naknade za poslovni prostor i građevinsko zemljište koje služi za obavljanje poslovne djelatnosti zbog posebnih okolnosti epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom SARS-CoV-2, koja je objavljena u „Službenom vjesniku Varaždinske županije“ broj 27/20. (dalje u tekstu: Odluka).

Na temelju ove Odluke, od obveze plaćanja komunalne naknade za poslovni prostor i građevinsko zemljište koje služi obavljanju poslovne djelatnosti za drugo tromjesečje 2020. godine (odnosno za razdoblje mjeseca travnja, svibnja i lipnja 2020.) u cijelosti se oslobađaju sljedeći gospodarski subjekti:

  1. a)  pravne i fizičke osobe koje su obustavile obavljanje svoje djelatnosti na temelju Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada i trgovinama, uslužnim djelatnostima i održavanju sportskih i kulturnih događaja, donesene od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske dana 19. ožujka 2020., objavljene u Narodnim novinama, broj: 32/2020.
  2. b)  pravne i fizičke osobe koje su u travnju 2020. godine u odnosu na travanj 2019. zabilježile pad prihoda od najmanje 50%.

Od obveze plaćanja komunalne naknade za poslovni prostor i građevinsko zemljište koje služi obavljanju poslovne djelatnosti za drugo tromjesečje 2020. godine (odnosno za razdoblje mjeseca travnja, svibnja i lipnja 2020.), u visini od 50% oslobađaju pravne i fizičke osobe koje su u travnju 2020. godine u odnosu na travanj 2019. zabilježile pad prihoda od 20% do 50%.

Gradsko vijeće također donijelo na svojoj sjednici održanoj 7. svibnja 2020. godine Odluku o mjeri pomoći gospodarstvu zbog posebnih okolnosti epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom SARS-CoV-2 i to podmirenjem obveze naknade za uređenje voda koja je objavljena u „Službenom vjesniku Varaždinske županije“ broj 27/20. (dalje u tekstu: Odluka).

Ovom Odlukom propisano je da će Grad Varaždinske Toplice podmiriti naknadu za uređenje voda za poslovni prostor i građevinsko zemljište koje služi obavljanju poslovne djelatnosti za drugo tromjesečje 2020. godine (odnosno za razdoblje mjeseca travnja, svibnja i lipnja 2020.) za obveznike gospodarske subjekte pod istim uvjetima kao što je propisano za oslobađanje od plaćanja komunalne naknade, odnosno u cijelosti za pravne i fizičke osobe koje su obustavile obavljanje svoje djelatnosti na temelju Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada i trgovinama, uslužnim djelatnostima i održavanju sportskih i kulturnih događaja, donesene od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske dana 19. ožujka 2020., objavljene u Narodnim novinama, broj: 32/2020, te pravne i fizičke osobe koje su u travnju 2020. godine u odnosu na travanj 2019. zabilježile pad prihoda od najmanje 50%, te u iznosu od 50% za pravne i fizičke osobe koje su u travnju 2020. godine u odnosu na travanj 2019. zabilježile pad prihoda od 20% do 50%.

Oslobođenje od obveze plaćanja komunalne naknade te podmirenje naknade za uređenje voda provodi se na temelju zahtjeva gospodarskog subjekta.

Gospodarski subjekti kojima je rad bio obustavljen Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske nisu dužni podnositi nikakvu dodatnu dokumentaciju, ali su dužni ispuniti zahtjev.

Zahtjev za oslobađanjem od obveze plaćanja komunalne naknade te zahtjev za podmirenjem naknade za uređenje voda zbog pada prihoda od najmanje 50% i zbog pada prihoda od 20% do 50% mora biti potkrijepljen odgovarajućom vjerodostojnom knjigovodstvenom ispravom (npr. analitička bruto bilanca, knjiga prihoda i rashoda, kartica računa i sl.), sastavljenom u skladu sa Zakonom o računovodstvu („Narodne novine“, broj: 78/2015., 134/2015., 120/2016., 116/2018., 42/2020., 47/2020.).

Za ostvarenje prava oslobođenja plaćanja komunalne naknade i podmirenje naknade za uređenje voda potrebno je podnijeti popunjene zahtjeve (koji se mogu preuzeti na našoj internetskoj stranici), a rok za podnošenje zahtjeva je 15. lipnja 2020. godine.

GRAD VARAŽDINSKE TOPLICE

Zahtjevi se podnose putem elektroničke pošte na e-mail adresu: info@varazdinske-toplice.hr, a samo iznimno slanjem redovnom poštom na adresu: Grad Varaždinske Toplice, Ulica dr. Franje Tuđmana 4, 42223 Varaždinske Toplice.

Za sve informacije stojimo na raspolaganju na broj telefona 634-350.

Sve potrebne dokumente možete preuzeti ovdje:

Zahtjev za podmirenjem obveze naknade za uređenje voda
Zahtjev za oslobađanje od obveze plaćanja komunalne naknade
Odluka o oslobođenju od obveze plaćanja komunalne naknade za poslovni prostor i građevinsko zemljište koje služi za obavljanje poslovne djelatnosti zbog posebnih okolnosti epidemije bolesti COVID-19 uzrokovanje koronavirusom SARS-CoV-2
Odluka o mjeri pomoći gospodarstvu zbog posebnih okolnosti epidemije bolesti COVID-19 uzrokovanje koronavirusom SARS-CoV-2 i to podmirenjem obveze naknade za uređenje voda

 

14.05.2020
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content