Menu

Obilježen Svjetski dan prve pomoći

Svake godine druge subote u rujnu obilježava se Svjetski dan prve pomoći kako bi se podigla svijest o važnosti  poznavanja postupaka prve pomoći kao prvog koraka u pomaganju ozlijeđenoj ili naglo oboljeloj osobi.

Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana prve pomoći bila je „Nesreće u domaćinstvu“, jer se upravo u domovima događa 80% nesreća, one utječu na sve nas, a mogu se izbjeći poduzimanjem osnovnih sigurnosnih mjera opreza, uklanjanjem čimbenika rizika te poznavanjem postupaka prve pomoći ukoliko do ozljeda ili nesreće dođe.

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof Svjetski dan prve pomoći obilježilo  je sljedećim aktivnostima:

  • radio emisijom na Radio Novi Marof u kojoj je gostovao dugogodišnji član Hrvatskog Crvenog križa i predavač prve pomoći Tomislav Vuger, dr.med. s ciljem promidžbe prve pomoći, isticanja uloge društava Crvenog križa po pitanju prve pomoći i animiranja lokalne zajednice na učenje prve pomoći
  • provedbom edukativnih radionica na temu „Nesreće u domaćinstvu“ u 4 dječja vrtića na području djelovanja GDCK Novi Marof (Novi Marof i  Bambi iz Novog Marofa, Leptirić Ljubešćica, Tratinčica Varaždinske Toplice) i Gradskoj knjižnici i čitaonici Novi Marof u kojoj je sudjelovalo 148 djece predškolskog uzrasta. Djeca su sudjelovanjem u radionici usvojila znanja o prvoj pomoći, tko je i kada pruža, upoznala su se s torbicom prve pomoći i njezinim sadržajem, opasnostima koje se kriju u našim kućama, kako ih izbjeći, pružiti pomoć u slučaju da dođe do ozljede (opeklina, krvarenje, strujni udar, trovanje, gušenje, utapanje) te kada i kako nazvati broj 112.Kako bi naučeno ponovili i što bolje upamtili podijeljene su prigodne slikovnice „Naučite prvu pomoć zbog onih koje volite“ s istom tematikom,  nastale u izdanju Hrvatskog Crvenog križa.
1 — 16
2 — 16
3 — 16
4 — 16
5 — 16
6 — 16
7 — 16
8 — 16
9 — 16
10 — 16
11 — 16
12 — 16
13 — 16
14 — 16
15 — 16
16 — 16
14.09.2017
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content