Menu

Očuvanje kulturne baštine topličkog kraja: prigodna uskršnja izložba ručnih radova Udruge žena Svibovečki zvon

Varaždinske Toplice mogu se pohvaliti velikim brojem aktivnih udruga koje svojim radom, trudom i aktivnostima pridonose povećanju kvalitete života građana i čuvaju kulturu i baštinu topličkog kraja.

Jedna od njih je i Udruga žena Svibovečki zvon koja je ove nedjelje u Društvenom domu Svibovec organizirala prigodnu uskršnju izložbu ručnih radova njihove članice Marice Zorman. Unatoč tome što su posljednje dvije godine bile poprilično izazovne, i više su nego zadovoljni odazivom i interesom mještana koji je bio itekako velik.

Kako je pojasnila predsjednica Udruge Verica Pantaler, Svibovečki zvon trenutno broji 22 člana, a iako tijekom godine, s obzirom na epidemiološku situaciju nisu provodili velik broj aktivnosti, polako se vraćaju u staro normalno.

-Pošto je naše mjesto ekološki osviješteno, provodili smo akcije skupljanja smeća, održavanja zelenih površina i sadnje cvijeća. Rado se odazivamo na sve gradske manifestacije, provodimo radionice za djecu, prigodne priredbe, darivanja, a svake godine organiziramo i humanitarnu akciju „Radostan Božić svima” za teško bolesne i nepokretne osobe – rekla je Pantaler dodavši kako im je glavni cilj pridonijeti boljem, kvalitetnijem i ljepšem životu mještana.

Pohvalivši odličnu suradnju s Gradom, predsjednica Udruge Pantaler zahvalila je gradonačelnici Dragici Ratković i Gradskom vijeću na kontinuiranoj podršci.

-U narednom razdoblju voljeli bi privući i više mladih članova koji su i sada vrlo aktivni u raznim akcijama te podržavaju rad naše udruge – najavila je Pantaler.

Izložbu je posjetila i predsjednica Gradskog vijeća Varaždinskih Toplica Ljubica Nofta koja je pohvalila rad Udruge. Poručivši kako je bila ugodno iznenađena ljepotom svih izloženih radova, Nofta je naglasila kako je u njihovu izradu uloženo puno truda i ljubavi.

-Udruga se bavi nizom aktivnosti, a ono najvažnije je da rade na očuvanju kulturne baštine našeg kraja i svoja znanja i iskustva prenose na mlade naraštaje i na tome im se posebno zahvaljujem – rekla je Nofta.

Grad potpomaže rad svih udruga na svom području, a predsjednica Vijeća Nofta kazala je kako one sa svim svojim aktivnostima pridonose većoj kvaliteti života u Varaždinskim Toplicama.

-Suradnja s našim topličkim udrugama je jako dobra. Grad im je i nadalje će im biti velika podrška u njihovom radu – zaključila je Nofta.

1 — 12
2 — 12
3 — 12
4 — 12
5 — 12
6 — 12
7 — 12
8 — 12
9 — 12
10 — 12
11 — 12
12 — 12
11.04.2022
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content