Menu

Odlična promocija topličkog kraja: Zlatna kapljica 2022. bit će međunarodna, pristiglo gotovo 400 uzoraka

Bliži se 17. zajednička izložba vina Zlatna kapljica 2022. kojoj će domaćin biti Grad Varaždinske Toplice, a nakon dva dana prikupljanja uzoraka i odličnog odaziva, izložba je postala međunarodna. Naime, u svega dva dana prikupljeno je gotovo 400 uzoraka, a oni su pristigli čak i iz Slovačke.

Uz sedam vinogradarskih udruga, domaćina Udrugu Sveti Martin Varaždinske Toplice te Mejaša Ljubešćica, Grozdek Sveti Ilija, Viv-ber Beretinec, Pintu Novi Marof, Jalžabet i Varaždinbreg Gornji Kneginec na izložbi će sudjelovati i pojedinci, kao i gosti iz Slovačke.

Da se radi o odličnoj promociji topličkog kraja potvrdila je i direktorica gradske Turističke zajednice Lana Husnjak koja je istaknula kako je ovaj kraj itekako poznat po odličnim vinima.

– Naše Toplice kao grad bogate povijesti i kulture okružene blagodatima vinograda nude prekrasnu eno-priču, a ovakvi i slični događaji dodatno promoviraju ovaj kraj kao privlačnu kontinentalnu, enogastronomsku destinaciju što je put kojim će se naša turistička priča i dalje razvijati – poručila je Husnjak.

Naglasivši kako će ovaj događaj sasvim sigurno privući brojne posjetitelje koji će moći uživati u dobroj kapljici, Husnjak je zaključila kako su Varaždinske Toplice zahvaljujući sve većem broju kuća za odmor, OPG-ova koji nude svoje domaće proizvode, kao i ovakvim događajima doista na pravom putu da postanu biser kontinentalnog turizma.

Ocjenjivanje prikupljenih uzoraka održat će se ovog petka i subote, a završna svečanost podjele diploma, kao i degustacija vina otvorena za javnost na redu su 14. svibnja s početkom u 16 sati u prostorima caffe bara i pizzerije Bernarda u Varaždinskim Toplicama.

1 — 5
2 — 5
3 — 5
4 — 5
5 — 5
27.04.2022
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content