Menu

Održana je 24. Kajkavijada

U organizaciji Društva Naša djeca Varaždinske Toplice u subotu i nedjelju, 26. i 27. studenoga 2016., u hotelu Minerva u Varaždinskim Toplicama održana je 24. Kajkavijada.

Na dječjoj revijalnoj manifestaciji, kojoj je cilj očuvanje kajkavskog govora i kajkavske kulturne baštine, sudjelovala su 1032 djeteta. Sudionici Kajkavijade od vrtićkog uzrasta do 18 godina stigli su iz Međimurske, Krapinsko-zagorske, Koprivničko-križevačke, Zagrebačke, Karlovačke, Primorsko-goranske i Varaždinske županije.

Predsjednica topličkog DND-a Smirna Turkalj istaknula je da je u 24 godine ovo bila najuspješnije organizirana manifestacija u čiju se organizaciju uključio velik broj volontera, a djeca su ponovo pokazala ono najbolje što rade na očuvanju kajkavskog govora.

– Voditelji s djecom tijekom cijele godine rade na očuvanju kajkavskog govora i kulturne baštine te za nastup na Kajkavijadi izaberu najbolje od onog ono što vježbaju u vrtićima, školama, KUD-ovima, DND-ima, drugim udrugama. Djeca se predstavljaju s najrazličitijim točkama, recitacijama, recitalima, scenskim igrama, dramatizacijama starinskih običaja i dječjih igra, pjesmama, plesom, kroz folklorne, tamburaške, zborske nastupe. I to uglavnom u narodnim nošnjama ili stiliziranim narodnim nošnja, osim ako točka ne zahtjeva nešto drugo – rekla je Turkalj.

Manifestacija je održana u hotelu Minerva. U nazočnosti predstavnika Varaždinske županije i Grada Varaždinskih Toplica s gradonačelnicom Gorankom Štefanić, 24. Kajkavijadu otvorila je dječje gradonačelnica, predsjednica Dječjeg gradskog vijeća Varaždinskih Toplica, Lorena Valent.

Uz nastup uzrasta dječjih vrtića u subotu poslijepodne te nastup uzrasta osnovne i srednje škole u nedjelju poslijepodne, mali gosti u Varaždinskim Toplicama imali su organiziran razgled grada i rimskih iskopina, besplatan posjet Zavičajnom muzeju Varaždinske Toplice i sudjelovanje u Rimskim dječjim igrama kao i kupanje u bazenima hotela Minerva.

  1. Kajakvijada u Varaždinskim Toplicama održana je u organizaciji gradskog Društva Naša djeca te uz podršku Grada Varaždinskih Toplica i brojnih sponzora.
1 — 6
2 — 6
3 — 6
4 — 6
5 — 6
6 — 6
28.11.2016
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content