Menu

Održane radionice za učenike iz Ukrajine

U okviru programa „Briga o mentalnom zdravlju i psihosocijalna podrška djeci iz Ukrajine i njihovim skrbnicima u Hrvatskoj“ u OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića, Vraraždinske Toplice održane su dvije radionice. Prva je radionica bila organizirana za petero učenika nižih razreda dok je u drugoj sudjelovalo devetero učenika viših razreda. Radionice za učenike iz Ukrajine održala je psihologinja Ljilja Ostrižnaja koja je i sama Ukrajinka tako da nije bilo jezične barijere.

Program inače provodi Društvo za psihološku pomoć u suradnji s Uredom UNICEF-a za Hrvatsku, a toplička je škola i prošle godine surađivala s njima.

Gospođa Ostrižnaja ističe da je također izbjeglica, da živi u Zagrebu s obitelji te da je angažirana i u JRD-u, organizaciji koja pomaže raseljenim Ukrajincima u obliku materijalne i psihološke potpore. Osim što daje psihološku potporu djeci, ona je pruža i odraslima iz Ukrajine, a pomaže im čak i kod mogućeg zapošljavanja.

Ovim su radionicama naši ukrajinski učenici dobili adekvatnu psihosocijalnu podršku koja će im zasigurno pomoći u izgradnji međuljudskih odnosa u školi i izvan nje, ali i osnažiti ih u stresnim promjenama koje proživljavaju.

Tekst i fotografije: Domagoj Španić

23.11.2023
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content