Menu

Osmaši topličke škole sudjelovali u programu Pisci na mreži

Povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige u topličkoj je školi održan virtualni susret s hrvatskim, baranjskim piscem Delimirom Rešickim.

Pisci na mreži je program koji je dosad već online ugostio više od 5000 sudionika, a cilj mu je suvremene hrvatske pisce, koji su svojim knjigama zadobili pažnju književne kritike i čtateljske publike,  približiti i predstaviti učenicima i nastavnicima. Namjera je urednika i voditelja programa, viši savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje Mirela Barbaroša-Šikić i Miroslav Mićanović,  da u virtualnim susretima učenici saznaju tko su hrvatski pisci, kako, zašto i za koga pišu.

Devetero učenika osmih razreda te učiteljica Hrvatskoga jezika Sanja Habek i knjižničar Domagoj Španić s velikim su zanimanjem pratili predstavljanje Rešickog –o tome koji su mu životni izbori i svjetonazori, uzori, mišljenje o modernim tehnologijama, o suživotu s Mađarima te o utjecaju mađarskih pisaca i filmskih redatelja na njegovu književnost.

Neki od tekstova Delimira Rešickoga zasigurno će biti poticajni za čitanje na redovnoj nastavi Hrvatskoga jezika ili izvannastavnim aktivnostima koje s učenicima provodi knjižničar.

Učenicima, a i učiteljima ostat će u pamćenju ovaj drugačiji (virtualni) susret, ali i misao da su pisci te svjetovi u kojima oni žive posebni.

23.10.2017
Grad Varaždinske Toplice

Ostale Novosti

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content