Menu

OSMAŠI TOPLIČKE ŠKOLE UČILI SU O HITNOJ MEDICINSKOJ SLUŽBI

Osmaši OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića, Varaždinske Toplice u srijedu, 29.11.2023. prisustvovali su predavanju Nastavnog zavoda za hitnu medicinu u okviru projekta „Što trebate znati o Hitnoj medicinskoj službi“ koji se provodi u Varaždinskoj županiji.

Predavač Zavoda Ivica Zagorec održao je predavanje kojem je cilj upoznati učenike s načinom funkcioniranja Hitne medicinske službe, kada je zvati te kako pomoći unesrećenoj osobi do dolaska tima službe. Učenici su posebno zanimanje pokazali za praktični dio predavanja o pružanju hitne pomoći vježbajući na lutkama. Tako su naučili kako postupiti s osobom u nesvijesti i osobom koja ne diše, a isprobali su i masažu srca.

Predavač je istaknuo kako je primarni cilj ovih edukacija smanjiti strah među populacijom prema pristupu unesrećenoj osobi i načinu na koji pružiti pomoć do dolaska Hitne medicinske službe. Također, dokazano je da se edukacijom stanovništva može bitno smanjiti opterećenje službe nehitnim bolesnicima te tako povećati funkcionalnost rada Zavoda za hitnu medicinu s ciljem što boljeg zbrinjavanja hitnih bolesnika.

 

Tekst i fotografije: Sanja Habek

1 — 2
2 — 2
30.11.2023
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content