Menu

Otvorena novouređena Ulica grada Vukovara i mural „Puma” – gradonačelnica Ratković mališanima poručila: Grad to ste vi, za vas sve radimo i na vama ostaje!

Svečanim otvorenjem novouređene Ulice grada Vukovara koja vodi prema topličkoj Osnovnoj školi Antuna i Ivana Kukuljevića te murala „Puma” povodom 30. obljetnice njihovog osnutka u petak je započeo središnji dio proslave Dana Grada Varaždinskih Toplica.

Otvorenje sanirane ulice dodatno su uveličali mališani iz topličke osnovne škole, a program je počeo čitanjem Priče o gradu, novinara Siniše Glavaševića koja govori o gradu heroju čije ime nosi i ova ulica. Budući da je cilj uređenja ulice bio podići sigurnost svih sudionika u prometu, posebno djece, prvašići topličke škole pokazali su kako sigurno novom ulicom dolaze do škole, a okupljenima su ispričali i kako doživljavaju svoju ulicu te izrecitirali pjesmu bivšeg učenika Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića Vita Ranteša „Kmica”.

Zahvalivši svima koji su sudjelovali u pripremi programa, gradonačelnica Dragica Ratković poručila je kako se riječi od Siniše Glavaševića mogu preslikati i na cijelu Hrvatsku.

-I baš zato: Grad, to ste vi. Na vama djeco ostaje naš Grad, a kada vidim koliko ga volite i koliko ste se potrudili za ovu našu manifestaciju znamo da sve što radimo radimo ispravno i imamo kome sve to ostaviti – rekla je gradonačelnica Ratković zahvalivši i Ministarstvu unutarnjih poslova koje je prepoznalo koliko će projekt sanacije opasnih mjesta u Ulici grada Vukovara doprinijeti sigurnosti prometa, pogotovo najmlađih.

Nakon otvorenja ulice, delegacija Grada i braniteljskih udruga svečano su otvorili i mural „Puma” povodom 30. obljetnice njihovog osnutka.

Robert Puja, predsjednik Udruge veterana 7. gardijske brigade „Puma” poručio je kako su u Varaždinskim Toplicama, zahvaljujući odličnoj suradnji s gradonačelnicom Ratković, napravili dva murala, jedan od njih na trafostanici u Ulici kralja Tomislava, svečano otvoren upravo povodom Dana Grada.

– Ova godina je godina Puma. 30 je godina od našeg osnutka i s tom mišlju krenuli smo u iscrtavanje murala. Planirali smo ove godine odraditi 40-ak lokacija od njih ukupno 80-ak. Tema je 7. gardijska brigada Puma, naš znak beretka, križ i krunica – rekao je Puja naglasivši kako sa svim lokalnim samoupravama, pa tako i Gradom Varaždinskim Toplicama imaju odličnu suradnju koja im omogućuje provedbu projekata i aktivnosti.

Gradonačelnica Ratković istaknula je zadovoljstvo što su se u ovogodišnje obilježavanje Dana Grada, uz njihove aktivne udruge, učenike i građane uključile i Pume.

– Ponosni smo da smo ovim muralom postali dijelom Puma. Upravo je suradnja ono što život u svakoj zajednici čini boljim što je posebno vidljivo u našem ovogodišnjem programu obilježavanja Dana Grada – kazala je Ratković zahvalivši Pumama na svemu što čine i što su činili u stvaranju samostalne i neovisne Republike Hrvatske, kao i na tome što su njihov Grad prepoznali kao kvalitetne partnere.

Delegacije Grada i braniteljskih udruga te ostali okupljeni obišli su i jedinstvenu izložbu „Lovačka priča” koju je pripremilo Lovačko društvo „Jelen” Varaždinske Toplice u sklopu obilježavanja Dana Grada, kao i novouređene prostore Udruge vinogradara i voćara Sveti Martin Varaždinske Toplice, jedne od najaktivnijih udruga na području Grada.

1 — 32
2 — 32
3 — 32
4 — 32
5 — 32
6 — 32
7 — 32
8 — 32
9 — 32
10 — 32
11 — 32
12 — 32
13 — 32
14 — 32
15 — 32
16 — 32
17 — 32
18 — 32
19 — 32
20 — 32
21 — 32
22 — 32
23 — 32
24 — 32
25 — 32
26 — 32
27 — 32
28 — 32
29 — 32
30 — 32
31 — 32
32 — 32
12.11.2022
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content