Menu

Ove subote u Varaždinskim Toplicama tradicionalno Vincekovo – uz „krštenje” trsa, dobra kapljica i ukusna jela su zagarantirani

Tradicija u Varaždinskim Toplicama nastavlja se i ove godine. Naime, Udruga vinogradara i voćara Sveti Martin Varaždinske Toplice ove subote priprema sadržajan program kojim će već tradicionalno obilježiti Vincekovo, odnosno početak vinogradarske godine.

Obavljaju se prvi radovi u vinogradima, kreće se s rezidbom i priziva se proljeće. Pučka ceremonija uključuje rezidbu trsa i njegovo „krštenje“, a neizostavan dio je i „kićenje“ gorica domaćim kobasicama i špekom koji donose plodnu i rodnu godinu.

Udruga vinogradara i voćara “Sveti Martin” Varaždinske Toplice poziva sve na Vincekovo 2023. u subotu, 21. siječnja uoči blagdana svetog Vinka s početkom u 14 sati u Valpovcu kod domaćina i člana Udruge Eugena Majcena, dok ceremonijal počinje u 14.30 sati.

Za dobru atmosferu pobrinut će se Tamburaški sastav „Ex Fakini”, a dobra kapljica i ukusna jela koje spremaju domaćini su zagarantirani tako da posjetitelji jedino preostaje ponijeti dobru volju.

Upute za dolazak do domaćina: Iz smjera Varaždinskih Toplica prema Varaždinu, nakon restorana Đurina Hiža skreće se desno te se prati označena cesta. U prilogu je i fotografija rute za lakše snalaženje.

17.01.2023
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content