Menu

Ove subote završna svečanost i degustacija međunarodne izložbe Zlatna kapljica 2022.

Grad Varaždinske Toplice domaćin je 17. zajedničke izložbe vina Zlatna kapljica 2022. koja je ove godine poprimila i međunarodni karakter jer su uzorci stigli i iz Slovačke i Bosne i Hercegovine. Nakon dva dana prikupljanja uzoraka i ocjenjivanja vina koje je održano 29. i 30. travnja, ovog vikenda na redu je završna svečanost dodjele diploma vinarima, ali i degustacija vina otvorena za javnost.

Na ovogodišnjoj izložbi sudjelovalo je sedam vinogradarskih udruga; domaćin Udruga Sveti Martin Varaždinske Toplice, Mejaši Ljubešćica, Grozdek Sveti Ilija, Viv-ber Beretinec, Pinta Novi Marof, Jalžabet i Varaždinbreg Gornji Kneginec, ali i pojedinci te gosti iz Slovačke i Bosne i Hercegovine.

Riječ je o odličnoj promociji topličkog kraja koji je itekako poznat po kvalitetnim vinima zbog čega se svi ljubitelji dobre kapljice pozivaju na završnu svečanost i degustaciju.

Ona će se održati ove subote s početkom u 16 sati u prostorima Caffe bara i Pizzerije Bernarda, a ovo je samo dodatan korak u pisanju prekrasne eno-priče grada okruženog blagodatima vinograda.

Ovogodišnja izložba održava se pod pokroviteljstvom Grada Varaždinskih Toplica što je još jedan pokazatelj kako čitav kraj žele promovirati kao privlačnu kontinentalnu i enogastronomsku destinaciju.

13.05.2022
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content