Menu

Peti i šesti razredi topličke škole na terenskoj nastavi

Učiteljica njemačkoga jezika Mara Malenica organizirala je terensku nastavu za učenike petog i šestog razreda koji uče njemački. S njom su u pratnji  bile ravnateljica škole Goranka Štefanić, učiteljica hrvatskoga jezika Sanja Habek, učiteljica matematike Nevenka Bareta i učiteljica vjeronauka Ivančica Svetec.

Posjetili su zagrebački Zoološki vrt i radeći u skupinama rješavali zagonetna pitanja o životinjama na njemačkome jeziku. Osim što su morali raditi timski, učenici su morali pronaći određenu životinju, saznati što više informacija o njoj i riješiti zadane zadatke. Nakon samostalnog istraživanja učenici su sudjelovali u edukativnoj radionici o životinjama u džunglama. U radionici su učenici aktivno sudjelovali te ponovili i nadogradili naučena znanja iz prirode i geografije, učili su iskustvom, istraživanjem i kontaktima sa životinjama.

Ta je radionica bila uvod i priprema za nastavu medijske kulture u okviru predmeta Hrvatski jezik.  Odlaze u CineStar kino gdje su gledali igrani pustolovni film Knjiga o džungli  u 4DX verziji. Na taj su se način prisjetili Kiplingove priče o dječačiću Mowgliju kojeg je odgojila obitelj vukova i koji uz pomoć prijatelja pantere Bagheere i medvjeda Balooa, pobjeđuje kralja džungle opasnog  tigra Shere Khana.

Osim što su uživali u priči koja govori o prijateljstvu, ljubavi, odanosti i hrabrosti, najveće je oduševljenje izazvala 4DX tehnologija koja im je omogućila da i sami postanu dio filma.

1 — 4
2 — 4
3 — 4
4 — 4
09.10.2017
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content