Menu

Pješaci i vozači oprez – nova regulacija prometa na ulicama Varaždinskih Toplica!

Gradsko vijeće Grada Varaždinskih Toplica na svojoj je sjednici krajem srpnja donijelo odluku o izmjeni prometnog uređenja na javnim i nerazvrstanim cestama te javnim parkiralištima na području Grada.

Tom odlukom ukidaju se javne parkirališne zone i uklanjaju se parkirališta koja se nalaze u Ulici braće Radić, Šetalištu dr. Josipa Schlossera, Trgu slobode, Ulici bana Jelačića i Trgu Republike Hrvatske. Tek se u Ulici bana Jelačića uvodi jedno parkirno mjesto za osobe s invaliditetom.

Uklanjanje parkirališnih mjesta omogućuje novo uređenje prometa i to na sljedeći način:

  • Ukida se jednosmjerni promet te se uvodi dvosmjerni promet u Ulici braće Radić, Šetalištu dr. Josipa Schlossera i Trgu slobode.
  • Za promet se otvara prometni priključak s Trga Antuna Mihanovića na državnu cestu D-526 i to isključivo iz smjera Trga Antuna Mihanovića na državnu cestu dok se zabranjuje prometno priključivanje s državne ceste na Trg Antuna Mihanovića.
  • Ukida se dvosmjerni te se uvodi jednosmjerni promet u Ulici Antuna i Ivana Kukuljevića i to tako da se smjer prometa odvija od zapadnog priključka, koji se nalazi u smjeru Šetališta dr. Josipa Schlossera prema istočnom priključku, koji se nalazi u smjeru raskrižja Ulice braće Radić i Ludbreške ulice.
  • U Ulici Ivana Tkalčića zadržava se jednosmjerni promet kao i postojeća javna parkirališna zona. Izmjena na ovoj lokaciji je uvođenje tri parkirna mjesta za osobe s invaliditetom. Parkiranje na parkirnim mjestima u Ulici Ivana Tkalčića dopušta se bez ikakve naplate, ali na način da od ponedjeljka do petka, u vremenu od 7 do 15 sati parkiranje traje do 30 minuta, uz moguće uvođenje video nadzora.
  • Na Trgu slobode ispred kućnog broja 14 uvode se četiri okomita parkirna mjesta, isključivo za potrebe korisnika bankovnih i poštanskih usluga.
  • Zabranjuje se promet teretnim vozilima, uz iznimku dostavnih vozila, iz smjera Trga slobode i Ulice maršala Tita u Ulicu bana Jelačića.

Parkirališne zone na kojima je omogućeno parkiranje vozila bez naplate, uvode se na sljedećim lokacijama: Trgu Antuna Mihanovića i Zagrebačkoj ulici kod groblja.

Također je parkiranje vozila omogućeno i na sljedećim lokacijama koje već imaju ulogu javnog parkirališta: Ulica bana Jelačića (parkiralište „Minerva“ – za potrebe zaposlenika, posjetitelja, pacijenata i dr.), Ulica Antuna i Ivana Kukuljevića (parkiralište „Dječji vrtić Tratinčica“ – za potrebe zaposlenika, korisnika usluga i posjetitelja) te Ulica Ivana Tkalčića.

regulacija-1

21.10.2018
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content