Menu

Počinje uređenje Ulice kralja Zvonimira

U prostorijama gradske uprave u Varaždinskim Toplicama u petak, 18. rujna 2020., potpisan je ugovor o izvođenju radova na uređenju Ulice kralja Zvonimira u Varaždinskim Toplicama.

Ugovor vrijedan 658.380,26 kuna s PDV-om potpisali su gradonačelnica Dragica Ratković i Saša Varga, predsjednik Uprave PZC-a d.d. Varaždin, tvrtke koja je za izvođača radova izabrana kao najpovoljnija u postupku javne nabave.

Riječ je o nastavku investicija u komunalno uređenje te ulice. Naime, 2018. godine HEP d.d. je rekonstruirao električnu mrežu, vrijednosti investicije 72.000 kuna, dok je Varkom u prošloj i ovoj godini radio na interventnom održavanju vodoopskrbne mreže izgradnjom novog cjevovoda te priključnih cjevovoda kućnih priključaka, što se financira iz naknade za razvoj lokalnih objekata vodoopskrbe Grada Varaždinskih Toplica, u iznosu od 164.254,94 kuna. Uskoro se očekujem završetak tih radova.

Investicija za koju je potpisan ugovor predstavlja sanaciju ceste izgradnjom nogostupa i novog asfaltnog pokrova. Grad Varaždinske Toplice, kao investitor, za izvedbu ovog projekta primio je potporu Ministarstva unutarnjih poslova RH iz programa Nacionalne sigurnosti cestovnog prometa u iznosu od 450.000,00 kuna.

Gradonačelnica Dragica Ratković istaknula je da je uređenje Ulice kralja Zvonimira samo nastavak ulaganja u komunalnu infrastrukturu kako bi se osigurao primjeren standard za život u Varaždinskim Toplicama.

– Važno nam je da ljudi ostanu u našem gradu, da se ovdje dobro osjećaju. Komunalno uređenje i standard dio je posla gradske uprave i na tome stalno radimo. Dokaz je i ova ulica. To je slijepa ulica, u kojoj žive mlade obitelji, a neke se i vraćaju. Stoga nam je važna sigurnost, ponajprije djece – naglasila je Ratković.

Predsjednik Uprave PZC-a Varaždin dodao je da se ovim uređenjem ulice ponovno vraćaju realizaciji projekata u Varaždinskim Toplicama.

– Dobro je da lokalna samouprava razmišlja na ovakav način, da priprema ovakve projekte. Ovo je prekrasna ulica koju treba urediti. Nakon potpisivanja ugovora, uskoro počinjemo s radovima. Službeni rok je tri mjeseca, ali s povoljnim vremenskim uvjetima radovi bi mogli završiti ranije – rekao je Varga.

Uz aktualno uređenje Ulice kralja Zvonimira, u predstojećem razdoblju u Varaždinskim Toplicama uređivat će se još neke ulice, vezano uz provođenje projekta Aglomeracije, podsjetila je gradonačelnica.

– Puno više ulica bit će uređeno poslije Aglomeracije. S obzirom da se kopa na sve strane, molim sugrađane za još malo strpljenja. Početkom iduće godine bit će asfaltirane i te ulice. To će biti novi iskorak u komunalnom uređenja i standardu življenja u Toplicama – poručila je Ratković.

1 — 4
2 — 4
3 — 4
4 — 4
21.09.2020
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content