Menu

Podizanjem klopoca toplička Udruga vinogradara i voćara Sveti Martin obilježava početak nove faze vinogradarske godine

Udruga vinogradara i voćara Sveti Martin Varaždinske Toplice poziva sve ljubitelje vinogradarske tradicije i dobre kapljice da se pridruže ceremoniji podizanja klopoca u subotu, 25. srpnja 2020. u 16.00 sati u Leskovcu kod domaćina Tonija Novačića.

Ovu tradicionalnu manifestaciju Udruga organizira 11. put zaredom, a kod subotnjeg domaćina dolaze po drugi puta.

Klopotec je drvena naprava koja bukom koju proizvodi tjera ptice i čuva zrele bobice grožđa u vinogradima, a predstavlja i čuvara tradicije. Postavljanjem klopoca započinje nova faza vinogradarske godine, zrioba grožđa i početak priprema za berbu.

Svake godine domaćin je drugi član udruge vinogradara, a na domaćinstvo manifestacije čeka se čak i godinama.

Inače, Udruga vinogradara i voćara Sveti Martin Varaždinske Toplice broji stotinjak aktivnih članova, većinom amatera vinogradara. Aktivno sudjeluje u svim manifestacijama u gradu Varaždinskim Toplicama, a ove će godine proslaviti i 20 godina postojanja.

Turistička zajednica grada Varaždinskih Toplica podržava sve aktivnosti Udruge koja svojim djelovanjem obogaćuje kako turističku ponudu grada, tako i društveni život na gradskom području.

24.07.2020
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content