Menu

Pojedinačni šahovski turnir u OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića u Varaždinskim Toplicama

U sklopu projekta „Uvođenje šaha u škole Varaždinske županije“ i povodom obilježavanja Europskog školskog sportskog dana u Osnovnoj školi Antuna i Ivana Kukuljevića u Varaždinskim Toplicama odigran je Prvi turnir pojedinačnog prvenstva učenika Varaždinske županije (PUŽ).
U petak, 30.rujna, svoje su snage učenici mogli odmjeriti u kategoriji nižih i viših razreda, a ovo je bio prvi od pet turnira koliko ih se planira odigrati u školskoj godini 2016./2017. Već na ovom prvom turniru okupio se velik broj djece, ukupno 40, što potvrđuje da PUŽ ostvaruje svoj cilj popularizacije šaha kod učenika osnovnih škola Varaždinske županije, ističu iz škole.
PUŽ je projekt Šahovskog saveza i Školskog sportskog saveza Varaždinske županije, a ovo je druga godina da se održava. Prošle godine PUŽ se sastojao od tri turnira, a ove godine planira ih se odigrati pet, pri čemu će se rezultati pojedinih turnira bodovati za ukupni plasman prvenstva. Sljedeći, drugi turnir PUŽ-a, planira se za studeni 2016.
Pobjednici prvih turnira su Petar Križanić i Matija Njegac, a najbolje djevojčice bile su Jelena Inkret i Natali Novoselec.

1 — 4
2 — 4
3 — 4
4 — 4
05.10.2016
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content