Nakon seoskog turizma Đurina Hiža i restorana Diana u sastavu Minerve, ponosni nosioci standarda Okusi varaždinskoga kraja postali su i restorani Bernarda i Vila Toplissa. Njima je standard uručen u ponedjeljak, 16. rujna. Varaždinske Toplice sada se mogu pohvaliti činjenicom da svi restorani na području grada nose ovaj prestižni standard.
Restorani koji su nositelji standarda Okusi varaždinskoga kraja obvezni su tijekom cijele godine u svojem jelovniku imati najmanje dva jela s popisa gastronomske baštine Varaždinske županije, kao i najmanje četiri vina iz varaždinske regije.
– Enogastronomija je odličan način promocije nekog kraja. Ljudi vole ukusnu hranu, vrhunska vina, tradicionalne recepte i lokalne namirnice. Upravo je gastronomija jedan od razloga za dolazak u određenu destinaciju, a činjenica da su svi restorani u Varaždinskim Toplicama stvorili uvjete i stekli standard Okusi varaždinskoga kraja, u značajnoj mjeri može pridonijeti razvoju turizma u našem gradu. Svi koji dođu u Varaždinske Toplice sada osim u bogatoj povijesno-kulturnoj baštini i izvorima ljekovite vode, mogu uživati i u vrhunskim tradicionalnim gastro delicijama topličkih restorana, pripremljenih od ruku nekih od ponajboljih hrvatskih kuhara – ponosno je poručila Dragica Ratković, gradonačelnica Varaždinskih Toplica.
Odmah po stjecanju standarda, restorani Bernarda i Vila Toplissa, zajedno s još 10 restorana nositelja standarda Okusi varaždinskoga kraja, uključili su se u događanje „Slatki okusi varaždinskoga kraja“. Događanje će se po prvi puta održati od 20. rujna do 1. listopada, u vrijeme trajanja Varaždinskih baroknih večeri. Tijekom trajanja „Slatkih okusa varaždinskoga kraja, građani će se po promotivnoj cijeni od svega 25 kuna moći počastiti slasticom i sljubljenim vinom, odnosno, pjenušcem.
Uz restorane Bernarda i Vila Toplissa, u „Slatke okuse varaždinskoga kraja“ uključeni su i: Zlatne gorice, Minerva i hotel Varaždin, restorani Palatin, Verglec, Garestin, August i Bedem, restoran i zalogajnica Šanjek i kavana Dora.