Menu

Popis namirnica koje možete donirati za izbjeglice iz Ukrajine

Hrvatski Crveni križ započinje s prikupljanjem materijalne humanitarne pomoći za izbjeglice iz Ukrajine. Prikuplja se hrana i higijena i to isključivo sljedeći artikli:

HRANA: brašno, ulje, riža, šećer, kuhinjska sol, tjestenina, juha u vrećici, riblja konzerva, mesna konzerva i marmelada, hrana za bebe kašica i žitne kašice/pahuljice za djecu

HIGIJENA za odrasle: sapun za ruke, gel za tuširanje, šampon za kosu, pasta za zube, četkica za zube, jednokratni brijač, higijenski ulošci, pelene za djecu, krema za djecu, šampon za djecu, dječja pasta za zube, dječja četkica za zube i higijenske vlažne maramice za djecu.

Građani koji mogu i žele pomoći izbjeglicama iz Ukrajine navedene proizvode mogu donirati u GDCK Novi Marof , a pomoć prikupljamo na lokaciji Društvenog doma u Ključu ( u blizini kuće slikara Ivana Rabuzina, crkve) u Novom Marofu u sljedećim terminima:

– 1. dan prikupljanja : petak, 11.03. u vremenu od 10 do 16 sati
– ostale dane:
 ponedjeljak i srijeda od 9 do 12
 utorak od 13 do 16 sati

Popis artikala rezultat je dogovora s Crvenim križevima iz Ukrajine i okolnih zemalja. Naime, tim Hrvatskog Crvenog križa koji je protekli vikend boravio u Ukrajini, provjerio je stanje izravno na terenu kako bi se uvjerio što je točno potrebno ljudima izbjeglima iz Ukrajine, kao i najbolji način za dostavu pomoći. U skladu s tim, ali i iskustvom rada s izbjeglicama koje su zaštitu potražile u Hrvatskoj, kreiran je popis potrebnih proizvoda i Hrvatski Crveni križ trenutno neće prikupljati ništa osim navedenoga.

Novčana sredstva mogu se donirati :
– pozivom na humanitarni telefon 060 9011 (Cijena poziva iznosi 6,25 kuna, u iznos je uključen PDV kao i naknada teleoperateru).
– uplatom na žiro račun:
IBAN: HR0923600001503056530
Poziv na broj odobrenja : 705
Banka: Zagrebačka banka d.d., Zagreb, Trg bana J. Jelačića 10
Primatelj: Hrvatski Crveni križ, Ulica Crvenog križa 14-16, Zagreb
Za uplate iz inozemstva BIC (SWIFT) kod: ZABAHR2XXXX
– putem aplikacija za mobilno bankarstvo koristeći 2D barkod

Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte na broj 042 611 401.
U ime izbjeglog stanovništva iz Ukrajine, Hrvatski Crveni križ zahvaljuje svima na donacijama!

10.03.2022
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content