Menu

Posjet učenika osmih razreda Vukovaru

Učenici osmih razreda uključili u projekt „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“. Projekt je organizirala i realizirala Javna ustanova „ Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“  od 23. 11. 2017. do 24. 111. 2017.

Prvi dan učenici su posjetili Muzej vučedolske kulture i Gradski muzej Vukovar u dvorcu Eltz, a poslijepodne slušali su predavanja „Domovinski rat i „Bitka za Vukovar“. U večernjim  satima učenici su imali slobodne aktivnosti u sportskoj dvorani u Borovu Naselju, a razgledali su panoramski i centar grada. Drugi je dan bio predviđen za posjet memorijalnim lokacijama u Vukovaru i izvan Vukovara (gradsko groblje, Ovčara, Memorijalni centar Ovčara, bolnica, Trpinjska cesta – groblje tenkova, Memorijalni centar  na Trpinjskoj cesti, izložba oružja u vojarni na otvorenom i zatvorenom prostoru, izložba ratne dokumentacije uz predavanja). Prije povratka u Varaždin učenici su sudjelovali u školi mira i kvizu znanja. Na kvizu znanja školu su predstavljali učenici Luka Dušak i Ivan Trošeljac. Učenici su pokazali odlično znanje i nakon pripetavanja, zauzeli 2. mjesto i ovacije prisutne publike. Vidjeli smo i naučili puno toga jer smo u svakom trenutku i na svakoj lokaciji imali stručne vodiče koji su nam uz znanje davali i svoje emocije.

Svi smo bili dirnuti i knjige dojmova su se polako ispunjavale našim riječima ljubavi, tuge, suosjećanja, ponosa…  Svi učenici su zaslužili pohvalu za pokazano znanje i uzorno ponašanje kako i dolikuje na mjestima posebnog pijeteta.

1 — 2
2 — 2
28.11.2017
Grad Varaždinske Toplice

Ostale Novosti

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content