Menu

Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Moja kuća, moj dom“

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof potpisalo je u ponedjeljak 1. travnja 2024. godine s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Moja kuća, moj dom“ (SF.3.4.11.0234) u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – prevencija institucionalizacije“ koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda plus u okviru Programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027.“

Ukupna vrijednost projekta iznosi 643.235,00 eura. Projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u 100% iznosu.

Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof , a provodi se u suradnji s partnerima gradovima Novi Marof i Varaždinske Toplice te općinama Breznica i Ljubešćica.

Provedbom projekta omogućit će se zapošljavanje 13 radnika/ca koji će pružati uslugu potpore i podrške za 78 starijih osoba ( 65+) i odraslih osoba s invaliditetom (18+), pripadnika ciljne skupine projekta.

Vrijeme provedbe projekta je 36 mjeseci, dok će se aktivnost pružanja usluge potpore i podrške starijim osobama i osobama s invaliditetom provoditi u trajanju od 33 mjeseci, odnosno od 1. lipnja 2024. do 28. veljače 2027.

Provođenjem projekta „Moja kuća, moj dom“ osigurava se povećanje socijalne uključenosti i prevencija institucionalizacije pružanjem usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom te nastavak uspješne provedbe i pozitivne prakse već dobro poznatih i od lokalne zajednice prihvaćenih projekata ZAŽELI iz prethodnih faza provedbe.

U slučaju dodatnih informacija možete nas kontaktirati :

– putem elektroničke pošte na adresu: crveni.kriz-novi.marof@vz.t-com.hr
– telefonom na broj 042 611 401
– osobno u uredu GDCK Novi Marof na adresi Kralja Tomislava 16 u Novom Marofu radnim danom od 8 do 14 sati

Više informacija o projektu saznajte na www.gdck-novi-marof.hr i internet stranicama partnera projekta, a opće informacije o Pozivu „Zaželi – prevencija institucionalizacije“ na www.esf.hr/esfplus.

12.04.2024
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content