Menu

Praznik ljubavi proslavljen u Varaždinskim Toplicama

„Nek živi ljubav” poruka je koja je poslana iz kavane Konstantinovog doma u Varaždinskim Toplicama. Mješoviti pjevački zbor “Tonimir” udruge umirovljenika Varaždinske Toplice organizirao je uoči Valentinova, praznika ljubavi, prigodni glazbeni program na kojem su uz zbor nastupile i male sopranistice Paola Košćak, Kaja Kontrec i Jana Kukec uz instrumentalnu pratnju profesora Ivana Mežnarića na klaviru te Emerika Matkuna na gitari.

Djevojčice su otvorile valentinovski program pjesmom „Zapjevajte i vi s nama” autorice Silvije Novak, voditeljice zbora.

– Mi se trudimo u svaki program uz nas umirovljenike uvrstiti i djecu pa smo tako odlučili da i ovaj nastup otvore djevojčice, učenice trećeg razreda, s prigodnom skladbom koja poziva cijelu dvoranu da zapjeva zajedno s nama i uživa u koncertu – rekla je voditeljica Silvija Novak.

Program je nastavljen pjesmom „Valentinovo” profesora Mežnarića koji je u izvedbi sudjelovao i kao solist. Izvedene su i pjesme „Na te mislim”, „Oj ti dušo, duše moje” te „Golubek beli”, pjesma profesora Mežnarića napisana posebno za ženski dio topličanskog zbora.

U središnjem dijelu programa ponovno su nastupile djevojčice Paola Košćak, Kaja Kontrec i Jana Kukec, ovog puta na klaviru, a svaka od njih izvela je po jednu skladbu. Kao solisti nastupili su i Ljubica Novosel te Franjo Šantek koji su otpjevali ljubavni duet.

Emocije kod publike posebno je pobudila izvedba profesora Ivana Mežnarića, koji je otpjevao vlastitu pjesmu „Kad imaš nekog”. Nakon toga slijedila je pjesma „Dolina našeg sna” u izvedbi muškog dijela zbora kojem se potom pridružila i cijela dvorana.

Bilo je tu još nekoliko starijih melodija poput „Ljubila sam crno oko”, „Tiho noći moje zlato spava” te „Ak sem ti srčeko ranil”, a program je završen izvedbom poznate pjesme „Nek živi ljubav”. Male su sopranistice otpjevale uvodni dio, a potom im se pridružio zbor te su tako svi zajedno poslali glavnu poruku cijelog programa.

Inače, mješoviti četveroglasni zbor „Tonimir” osnovan je prošle godine u kolovozu, a trenutno okuplja 26 članova iz Varaždinskih Toplica, Ludbrega, Tuhovca, Ljubešćice i Varaždina.

– Ljudima u penziji nije lako, posebno onima koji nemaju obitelj, unučad. Postanu jako usamljeni i potrebna im je zanimacija, zato im je ovaj zbor kao ventil. Okupljamo se i za rođendane, nasmijemo i zabavimo, vlada jako lijepo ozračje – rekla je voditeljica zbora Silvija Novak naglasivši kako svim ljudima treba društvo, a posebno umirovljenicima. Dodala je i da ima jako dobrih pjevača, a sve ih povezuje želja za pjesmom.

1 — 12
2 — 12
3 — 12
4 — 12
5 — 12
6 — 12
7 — 12
8 — 12
9 — 12
10 — 12
11 — 12
12 — 12
10.02.2020
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content