Menu

Predavanje na temu „ Dobrovoljno davanje krvi“

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof vezano uz aktivnosti obilježavanja Dana dobrovoljnih davatelja krvi (25. listopada) održalo je u petak, 28. listopada 2016. predavanje na temu „ Dobrovoljno davanje krvi“ za polaznike završnih razreda Srednje škole u Novom Marofu (3P, 4G, 4E).
Cilj predavanja je informirati mlade koji već jesu ili će uskoro navršiti 18 godina (18 godina je najniža dob za potencijalnog darivatelja krvi) o dobrovoljnom darivanju krvi , animirati ih i potaknuti da i sami postanu dobrovoljni davatelj krvi sudjelovanjem na jednoj od akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji GDCK Novi Marof. Naime, mladi te dobi prvi se puta susreću s mogućnošću dobrovoljnog davanja krvi, ali često, kao što sami kažu zbog nedovoljno informacija i straha, odustaju.
Na predavanju je sudjelovalo 42 učenika, stoga se nadamo da će neki od njih smoći hrabrosti i odvažiti se na dobrovoljno davanje krvi , a priliku će imati već 08. studeni 2016. kada se održava posljednja ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi u Novom Marofu.

1 — 2
2 — 2
28.10.2016
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content