Menu

Predavanje o zdravoj prehrani i ekološkom uzgoju

U sklopu EU projekta „Shema školskog voća – jedem voće, mislim zdravo“ u kojem toplička škola sudjeluje,  održano je predavanje za učenike nižih i viših razreda.  Predavanje je održao Davor Brečak iz Savjetodavne službe Varaždin, a organizirala ga je profesorica biologije i kemije Ana Vuković. Predavač je govorio o važnosti konzumiranja voća, prvenstveno sezonskog, za pravilan rast i razvoj. Učenici su čuli i  mnogo korisnih i praktičnih savjeta o uzgoju voćaka, nametničkim i korisnim kukcima u voćarstvu te štetnosti prskanja.

Učitelji i učenici naše škole svjesni su važne uloge korisnih kukaca u suzbijanju nametnika na vrtu, te koliko je bitno štititi te prirodne saveznike na vrtu, kako ne bismo imali najezdu nametnika i velike štete u ružičnjaku i vrtu. Stoga i  naša škola posjeduje dva hotela za kukce.

Velik interes učenika za sudjelovanje u ekološkim aktivnostima u topličkoj školi ne iznenađuje jer je toplička škola već 9 godina nositelj statusa Eko škole.

1 — 3
2 — 3
3 — 3
08.06.2017
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content