Menu

Predavanje u Varaždinskim Toplicama: Saznajte kako klet, vikendicu ili kuću pretvoriti u izvrstan izvor prihoda

Turistička zajednica Grada Varaždinske Toplice organizira besplatno edukativno predavanje na temu „Vaša klet, vikendica ili kuća kao izvor prihoda“. Predavanje će se održati u četvrtak, 28. veljače, u 18 sati u kino dvorani „Ljubelj“ u Varaždinskim Toplicama (Trg slobode 14).
– Hrvatska iz sezone u sezonu postaje sve poznatija turistička destinacija. Uz jadransku obalu, gosti otkrivaju i kontinentalnu Hrvatsku kao atraktivno turističko odredište. Najveći udio u ponudi smještajnih kapaciteta u Hrvatskoj predstavlja obiteljski smještaj jer do sada neiskorištene privatne nekretnine postaju potencijalno komercijalno isplative upravo kroz turizam – poručuju iz topličke Turističke zajednice.
Upravo ovo predavanje će zainteresirani dati najvažnije informacije oko prvog koraka pretvaranja vlastite nekretnine u turističko-smještajni kapacitet. Također, na predavanju će se dobiti i informacije o bespovratnim potporama koje su ove godine po prvi puta osigurane, a mogu se koristiti za podizanje kvalitete smještaja, ulaganje u dodatne sadržaje poput gradnje bazena ili saune i sl. Prijave na natječaj za dobivanja bespovratnih potpora bit će moguće već od kraja veljače.
– Kakav smještaj ponuditi putniku 21. stoljeća, kolika su ulaganja, igra li lokacija važnu ulogu, kako se profilirati i pronaći svoju nišu, koji su trendovi u oglašavanju privatnog smještaja, kako nam ulazak u turističke vode mijenja privatne živote na bolje, koji su primjeri dobre prakse koji nas inspiriraju da „ulovimo val“ i priključimo se svjetskim trendovima i možda najbitnije od svega, da li će nam se na tom putu ispriječiti hrvatska pravna regulativa ili nije sve tako komplicirano, tek su neka od pitanja na koja ćemo sudionicima predavanja dati odgovor – zaključuju organizatori.
Iako se predavanje održava u Varaždinskim Toplicama na njega su itekako dobro došli i svi ostali koji gravitiraju topličkom području, mještani Ljubešćice, Kapele, Novog Marof, Vrtlinovca, Banjšćine, Kneginca, Jalžabeta, Kelemena…
Predavači su Miran Bojanić Morandini direktor Turističke zajednice Varaždinske županije, Branka Tropp, autorica projekta „Kuće za odmor s pričom“ i Branimir Žoldoš, vlasnik Bregec Rural Housa, jedne od kuća za odmor uključenih u projekt „Kuće za odmor s pričom“ kao pozitivan primjer prakse.

1 — 2
DCIM100MEDIADJI_0606.JPG
2 — 2
25.02.2019
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content