Menu

Predavanje za bicikliste u sklopu provedbe Programa osposobljavanja za upravljanje biciklom

U petak, 5.travnja 2019. djelatnici MUP- a su u topličkoj školi održali predavanje biciklistima u sklopu priprema za biciklistički ispit. Učenici su slušali o važnosti poznavanja i pridržavanja prometnih propisa te o opasnostima koje prijete svakodnevno u prometu.

Program osposobljavanja za upravljanje biciklom namijenjen je učenicima petih razreda osnovne škole koji se za njega opredijele, no uključuju se i učenici šestog razreda koji nisu prošli ispit. Program u našoj školi provodi učitelj tehničke kulture Stanko Medvedec koji uz obuku biciklista vodi i Školsku prometnu jedinicu.

Cilj programa jest osposobljavanje djece za sigurno sudjelovanje u prometu te promicanje i podizanje razine prometne kulture od najranije životne dobi. Osim toga, važno je razvijati svijest o važnosti bicikla kao zdravog i efikasnog prijevoznog sredstva i promicati bicikliranje kao poželjan oblik prijevoza.

08.04.2019
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content