Menu

Prigodnim programom i paljenjem lampiona sjetili se žrtve Vukovara

Već se tradicionalno u topličkoj  školi s dužnim pijetetom prisjeća najveće žrtve Domovinskoga rata,  grada heroja,  Vukovara. Slušanjem himne i minutom šutnje u predvorju škole iskazali smo počast svim žrtvama.

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara nastavili smo svečanim programom koji je osmislio profesor povijesti Drago Ilić. Slikom je i riječju podsjetio sve prisutne o izgledu i značaju Vukovara prije rata, o ulozi i žrtvi koju je podnio za vrijeme rata te o tome kako je danas simbol stradanja, ali i ponosa. Naglasio je kako naše sjećanje na Vukovar nije samo dužnost, nego i trag ljubavi koja ne želi zaboraviti grad i njegove branitelje.

Stoga su na ove godine gosti bili branitelji iz Varaždinskih Toplica koji su dali velik doprinos u obrani Vukovara, ali i drugih mjesta za vrijeme Domovinskoga rata. Imali smo čast slušati hrvatskog branitelja, generala Željka Dvekara, koji je svojim svjedočanstvom o proživljenim strahotama rata dirnuo sve nazočne. Branitelji su  ispraćeni gromoglasnim pljeskom, a zatim su svi učenici sa svojim razrednicima i braniteljima upalili lampione i postavili duž Ulice grada Vukovara koja vodi do topličke škole.

1 — 8
2 — 8
3 — 8
4 — 8
5 — 8
6 — 8
7 — 8
8 — 8
19.11.2019
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content