Menu

Priopćenje za javnost

Zbog nerazumijevanja vijećnika HDZ-a, Franje Prsteca, Marka Sopića, Borislava Antolkovića, zatim HSLS-a, Mate Halužana, Dragice Ratković, Vesne Vuk i Stjepana Denžića te nezavisnog Stanka Medvedeca, i neodgovornosti prema građanima, čije bi interese prvenstveno trebali zastupati, Grad Varaždinske Toplice dobit će povjerenika Vlade RH-a koji će voditi grad do redovnih lokalnih izbora u svibnju iduće godine.

– Prilikom izrade prijedloga proračuna za narednu godinu dali smo mogućnost svim vijećnicima da daju svoje sugestije koje bi ugradili u proračun. Dali smo im mogućnost i da amandmanima zatraže izmjene ukoliko nisu zadovoljni. Spomenuti vijećnici sve su to odbili iz čega je vidljivo da su vođeni isključivo političkim motivima, a ne interesima grada u kojem žive i građana koje zastupaju – izjavila je u povodu neprihvaćanja proračuna gradonačelnica Goraka Štefanić.

Nadalje, dodala je da su vijećnici imali još jednu mogućnost ispraviti svoju grešku na sjednici Gradskog vijeća u četvrtak, koju je sazvao predsjednik Franjo Prstec, a na koju on i ostali vijećnici HDZ-a, HSLS-a i nezavisni Medvedec nisu stigli. Time su pokazali koliko drže do digniteta dužnosti vijećnika, ali i do građana Varaždinskih Toplica.

– Kako bi pokušali spasiti situaciju i spriječiti zastoj svih projekata na godinu dana pokušali smo s predsjednikom Gradskog vijeća, HDZ-ovim Franjom Prstecom, dogovoriti hitnu sjednicu do kraja godine kako bi ponudili privremenu mjeru financiranja i time pokušali spriječiti kolaps u gradu koji je neminovan. Nažalost, pozitivan odgovor od gospodina Prsteca nije stigao, odnosno kratko je ustvrdio da ne namjerava sazivati sjednicu – pojasnila je posljednje događaje Štefanić.

Dodala je da sada slijedi imenovanje povjerenika koji će upravljati gradom do redovnih izbora, ali da nažalost to znači i zaustavljanje svih projekata.

– Nažalost nećemo moći prijaviti projekte na EU fondove i natječaje čije je raspisivanje najavljeno za početak iduće godine. Staju pregovori oko autobusnog kolodvora, projekti daljnjeg razvoja turizma kao i niz projekata naših poznatih gospodarstvenika. Možemo sa sigurnošću reći da je gotovo cijela slijedeća godina izgubljena za Grad Varaždinske Toplice zbog nerazumijevanja i neodgovornosti pojedinaca – zaključila je Štefanić.

Gradonačelnica Štefanić ponovila je svoju službenu najavu kandidature za idući mandat kako bi započela nove, ali i dovršila otpočete projekte, koji će Varaždinskim Toplicama donijeti daljnji razvoj.

30.12.2016
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content