Menu

Prisjećanjem na branitelje, svečanom sjednicom Gradskog vijeća i „Martinjskim špelancijama” obilježen Dan Grada

Gradonačelnica Ratković: Naš zadatak je građanima omogućiti dobar život!

Održavanjem svečane sjednice Gradskog vijeća, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u čast poginulim hrvatskim braniteljima te „Martinjskim špelancijama” u petak je obilježen Dan Grada Varaždinske Toplice.

Iako je izazova i nedaća u ovoj turbulentnoj godini bilo mnogo, Grad Varaždinske Toplice je unatoč pandemijskoj krizi izvršavao sve svoje obveze, stipendirao svoje studente, dodjeljivao naknade za novorođenčad, potpomagao gospodarstvo i poljoprivrednike, a uz to ulagalo se i u komunalnu infrastrukturu.

Kako je naglasila gradonačelnica Dragica Ratković, projekt Aglomeracije Varaždinske Toplice pri samom je kraju, a izgradnjom pročistača i sanitarne odvodnje, polovicom sljedeće godine investicija od oko 71 milijun kuna bit će zaokružena.

– Godinama smo pričali da treba urediti naš Trg Republike Hrvatske, a ovog smo ga ljeta doista i uredili i otvorili i na njega smo jako ponosni. Kada se neka investicija odradi, ona mora služiti ljudima, a upravo to je naš novouređeni Trg koji je mjesto okupljanja i druženja naših građana i djece – poručila je gradonačelnica.

Uime Gradskog vijeća, sve prisutne pozdravila je predsjednica Ljubica Nofta istaknuvši da su u tek pet mjeseci novog mandata donijeli nekoliko odluka važnih za razvoj Grada.

U Varaždinskim Toplicama uskoro kreće i jedan važan projekt, izgradnja novog stambenog naselja za mlade.

– Želimo zadržati naše mlade i poticati i druge da se doseljavaju u naš grad. Zahvaljujući izgradnji spinalnog centra, uskoro ćemo na području Grada imati potrebe za novim zapošljavanjima, a naš zadatak je našim građanima i svima koji se dosele omogućiti dobar život kako bi nam ovdje i ostali – zaključila je Ratković.

Svečanu sjednicu još je posebnijom učinio ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat uručivši gradonačelnici Ratković ugovor o darovanju zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na kojem će se graditi novo stambeno naselje za mlade. Zahvaljujući iznimnom doprinosu kojim je trajno zadužio Grad, ministar Horvat proglašen je počasnim građaninom Varaždinskih Toplica.

Poželjevši da se ovime otvori jedna nova perspektiva u Varaždinskim Toplicama, ministar Horvat pozvao je gradonačelnicu Ratković, ali i župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka na ulaganje dodatnog napora kako bi zajedno s četiri sjeverne županije osmislili kvalitetne projekte.

– Cilj je podizanje kvalitete života te komunalnog i infrastrukturnog standarda kako se ljudi ne bi iseljavali, već doseljavali na ove prostore – rekao je Horvat i dodao će izgradnja novog stambenog naselja biti odlična gospodarska i demografska mjera.

Svečanoj sjednici prisustvovao je i župan Stričak koji je naglasio kako se prije uvijek govorilo o mogućnostima razvoja Varaždinskih Toplica dok se danas govori o jednom velikom gradilištu.

– Samo ove godine izdano je ukupno 11 uporabnih, lokacijskih ili građevinskih dozvola, a sve se odnose na investicije vezane uz Županiju ili državne tvrtke. Sam taj podatak govori o tome koliko se ovdje radi i gradi, što je jedan dobar temelj za daljnji gospodarski rast i razvoj turizma na čemu im čestitam – poručio je župan.

Svečana sjednica iskorištena je za dodjelu nagrada i priznanja istaknutim stanovnicima Varaždinskih Toplica, a poduzetnici Bernardi Cecelji je zbog njezinog zalaganja, truda i vrijednog rada u korist lokalne zajednice i stanovnika Varaždinskih Toplica uručena nagrada za životno djelo. U četvrtak je u župnoj crkvi održana i svečana misa na kojoj je blagoslovljena nova krstionica koju je donirala upravo Bernarda Cecelja.

– Moj rad prepoznali su i jugoistočna Europa i Udruga menadžera, ali najslađa nagrada jest kada vas prepoznaju ovdje gdje ste doma, gdje ste rođeni i kada vam vaši daju priznanje za vaš rad i trud. Nema veće cijene i većega zadovoljstva od ovoga – kazala je Cecelja.

Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Varaždinske Toplice za uspjehe ženske „A“ ekipe dodijeljena je nagrada za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju za osvojeno 3. mjesto na 8. državnom natjecanju vatrogasaca.

Lani Kalničanec, članici Karate kluba AIK, dodijeljena je nagrada za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju zbog iznimnih rezultata na brojnim tuzemnim i međunarodnim sportskim natjecanjima na kojima je osvajala prva mjesta.

Jelena Štefanić jedna je od najosebujnijih mladih sopranistica te joj je uručena nagrada za izniman doprinos glazbenoj umjetnosti i promicanju ugleda i promociji Grada Varaždinskih Toplica u zemlji i svijetu.

Tvrtki TTI d.o.o. dodijeljena je nagrada za doprinos ugledu i promociji Grada Varaždinskih Toplica u zemlji i svijetu za kontinuirani razvoj prijevozničke djelatnosti na međunarodnom i domaćem tržištu.

Nagrađeni su i učenici osnovnih škola, srednjih škola i studenti, Darija Ratković iz Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice, Lana Kukec iz Osnovne škole Svibovec, Marko Dvorski iz Elektrostrojarske škole Varaždin te Maria Horvatić, studentica Sveučilišta za glazbu i scensku umjetnost u Grazu.

Zahvalnica je dodijeljena osmorici branitelja s područja Varaždinskih Toplica povodom 30. obljetnice bitke za Vukovar, Mladenu Brozu, Danku Kanešiću, Stjepanu Kukecu, Ivici Medvedcu, Draženku Pokosu, Stjepanu Vuku, Marijanu Horvatu i Darku Jembreku.

Dobitnici zahvalnica su također Ivica Čičak, dr. med., Katica Mikulčić, Helena Posavec, Dobrovoljno vatrogasno društvo Leskovec Toplički za uspjehe ženske „B“ ekipe, Udruga vinogradara i voćara Sveti Martin Varaždinske Toplice te Moto klub Aquabikers Varaždinske Toplice.

1 — 18
2 — 18
3 — 18
4 — 18
5 — 18
6 — 18
7 — 18
8 — 18
9 — 18
10 — 18
11 — 18
12 — 18
13 — 18
14 — 18
15 — 18
16 — 18
17 — 18
18 — 18
13.11.2021
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content