Menu

Program “Podrška na kotačima” – besplatni prijevoz za starije osobe

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof 5. siječnja 2021. zaključilo je s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Ugovor o dodjeli financijskih sredstava za provedbu prve godine dvogodišnjeg programa usmjerenog unaprjeđenju kvalitete života i zaštiti prava starijih osoba za 2021. i 2022. godinu  pod nazivom „Podrška na kotačima“.

 

Ukupna vrijednost ugovora iznosi 119.000,00 kuna.

 

Razdoblje provedbe programa je 24 mjeseca, a  prva godina programa traje  od 1. siječnja do 31. prosinca 2021.

 

Nositelj programa je Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Novi Marof.

 

Cilj programa je ublažavanje socijalne isključenosti starijih osoba i njihovo uključivanje u život lokalne zajednice osiguravanjem usluge prijevoza i pratnje na njima važna mjesta ( liječnik, ljekarna, trgovina, posjet rodbini, odlazak na groblje i sl.).

 

Programom „Podrška na kotačima“ od 1. veljače 2021.  GDCK Novi Marof započinje s pružanjem  besplatne usluge prijevoza za starije osobe  u svrhu zadovoljavanja njihovih potreba za odlazak na njima važna mjesta ( odlazak liječniku, zubaru, u trgovinu, ljekarnu, na groblje, u posjet rodbini, plaćanje računa i sl.) , a za vrijeme epidemioloških mjera i usluge  nabave i dostave  namirnica i lijekova.

Usluga je namijenjena starijim osobama (65+) s područja djelovanja GDCK Novi  Marof ( Novi Marof, Varaždinske Toplice, Ljubešćica, Breznički Hum, Breznica i Visoko)  koje  tu uslugu ne mogu zadovoljiti korištenjem javnog prijevoza i/ili im ju ne mogu osigurati članovi obitelji.

Svi zainteresirani  svoj termin za uslugu mogu dogovoriti pozivom na broj telefona 042 611 401 radnim danom od 8 do 15 sati.

 

Više informacija o programu „Podrška na kotačima“  saznajte na  www.gdck-novi-marof.hr

 

Ovaj program financira  Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava,  obitelji i socijalne politike.

Sadržaj ovog teksta u isključivoj je odgovornosti GDCK Novi Marof i ne odražava nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

29.01.2021
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content