Menu

Program „ Podrška na kotačima“ – završena 1. godina i početak 2. godine provedbe

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava sklopljenog s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike započelo je 1. veljače 2021. godine s provedbom dvogodišnjeg programa „Podrška na kotačima“ kojim pruža uslugu besplatnog prijevoza i dostave za osobe starije od 65 godina.

Dana 31. prosinca 2021. uspješno je završena 1. godina provedbe programa te je s nadležnim Ministarstvom potpisan Ugovor o dodjeli financijskih sredstava za nastavak i provedbu 2. godine programa u iznosu od 119.000,00 kuna.

Program se provodi u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Novi Marof, a uslugu besplatnog prijevoza, pratnje i dostave mogu koristiti sve osobe starije od 65 godina s područja djelovanja GDCK Novi Marof koje obuhvaća gradove Novi Marof i Varaždinske Toplice te općine Ljubešćica, Breznički Hum, Breznica i Visoko.

Tijekom 1. godine provedbe programa zaključno do 31. prosinca 2021. ostvarili smo sljedeće rezultate:
– implementirali smo novu vrstu izvaninstitucionalne usluge u lokalnoj zajednici, dotad nedostupne
– zaposlili jednu osobu, vozača iz teže zapošljive skupine osoba u evidenciji HZZ-a
– uspostavili kontakt centar za informiranje i dogovaranje usluge
– održali 12 mjesečnih sastanaka programskog tima u svrhu evaluacije provedbe programa
– pružili ukupno 331 uslugu, 286 usluga prijevoza i 45 usluga dostave s prijeđenih 15 330 kilometara
– registrirali 115 korisnika, a većina su žene ( 65%)
– proveli anketu o zadovoljstvu korisnika pruženom uslugom i njihovom potrebom za nastavkom programa. Rezultati ankete pokazali su zadovoljstvo korisnika programom koji direktno utječe na poboljšanje kvalitete njihova života, smanjuje socijalnu isključenost i omogućuje im samostalnost i neovisnost u zadovoljavanju svakodnevnih životnih potreba. Većina korisnika se izjasnila za uslugu prijevoza, na tjednoj bazi , tijekom cijele godine i bez prekida, odnosno 100% ih se izjasnilo za nastavak programa.

Najčešći razlog korištenja usluge je:
– odlazak liječniku na kontrolni pregled, dijagnostiku i terapiju u lokalni Dom zdravlja, Bolnicu Novi Marof, Varaždinske Toplice i najčešće u OB Varaždin
– odlazak u trgovinu, ljekarnu, banku, poštu, tržnicu, frizeru
– odlazak na CZSS Novi Marof, HZZO, HZMO i sl.
– odlazak na groblje, misu

Pozivamo sve zainteresirane koji imaju potrebu da svoju uslugu dogovore pozivom na broj telefona 042 611 401 radnim danom od 8 do 15 sati.

Više informacija o programu „Podrška na kotačima“ saznajte na www.gdck-novi-marof.hr

Ovaj program financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.
Sadržaj ovog teksta u isključivoj je odgovornosti GDCK Novi Marof i ne odražava nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

16.02.2022
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content