Menu

PROGRAM ZAVIČAJNOG MUZEJA VARAŽDINSKE TOPLICE ZA NOĆ MUZEJA 2021.

Zavičajni muzej Varaždinske Toplice poziva građane i  ljubitelje baštine da dne 29. siječnja 2021. godine povodom manifestacije „NOĆ MUZEJA 2021.“ na web stranici Zavičajnog muzeja Varaždinske Toplice pogledaju prigodnu digitalnu prezentaciju i predavanje u pdf formatu koje su pripremili ravnateljica Muzeja Spomenka Vlahović i prof. Rajko Guščić iz Prve gimnazije iz Varaždina pod nazivom „Odgoj i obrazovanje u Grčkoj i Rimu“.

S obzirom na ovogodišnju temu programa „MUZEJI – INOVACIJE I DIGITALNA BUDUĆNOST“ gore navedeni stručnjaci iz područja kulture i obrazovanja pripremili su vrlo zanimljivo on line predavanje i prezentaciju koja će prikazati u Noći muzeja povijesni vrlo zanimljiv prikaz odgoja djece u Grčkoj koji je obuhvaćao muzički i tjelesni odgoj. Dio prezentacije obrađuje odgoj djece u Kreti, Ateni i Sparti, donosi se i kraći pregled atenskog sistema odgoja i obrazovanja kao i pitanje visokog obrazovanja u Ateni, te njegovog financiranja s prikazom nekih od najpoznatijih  klasičnih pedagoga u povijesti ljudskog roda. Poseban dio predavači su posvetili predstavljanju znanstvenika Arhimeda kao i ulozi žene u grčkom društvu.

U drugom djelu on line prezentacije – predavanja stručnjaci daju zanimljive odgovore na pitanje obrazovanja djece u Rimu, razne zanimljivosti i običaje koji su bili vezani uz čin poroda. Predavanje nudi kraći pregled tzv. rimskog sistema školovanja, ulogu i položaj učitelja u tadašnjem antičkom društvu, odgovore na pitanje kako je izgledala nastava, učionice i što su sve koristili u nastavnom – obrazovnom procesu. Prezentacija daje također vrlo zanimljive odgovore na pitanje kako je bilo uređeno i pitanje fizičkog odgoja, ali i kažnjavanje djece u doba antike.

Predavanje i prezentacija dostupni su na stranici Zavičajnog muzeja Varaždinske Toplice

www.zmvt.com.hr

20.01.2021
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content