Menu

Projekcija filma „Ivan Sokač – život za Hrvatsku”

U organizaciji Kluba branitelja 1991-1995 Varaždin i Grada Varaždinskih Toplica u subotu s početkom u 18 sati u Kino dvorani „Ljubelj” Varaždinske Toplice održat će se projekcija filma „Ivan Sokač – život za Hrvatsku”.

Riječ je o dokumentarno – ratnom filmu koji prikazuje životni i ratni put pukovnika Ivana Sokača koji je poginuo 28. prosinca 1991. godine, na prvoj crti u obrani Pakraca obnašajući dužnost zapovjednika 104. brigade Hrvatske vojske.

Gradonačelnica Dragica Ratković izrazila je zadovoljstvo što će film koji kronološki prikazuje politička i ratna zbivanja od 1990. do 1991. godine te stradavanja hrvatskih branitelja biti prikazan i u Varaždinskim Toplicama.

-Nadam se da će na projekciju filma doći i mlađe generacije kako bi se upoznale s događanjima i vrijednostima Domovinskog rata. Gledajući u budućnost, ne smijemo zaboraviti ni prošlost, a posebno naše branitelje koji su dali svoje živote za stvaranje neovisne i slobodne Republike Hrvatske – naglasila je gradonačelnica Ratković.

Glavna zadaća Kluba varaždinskih branitelja je, uz pružanje pomoći braniteljima i članovima, promicanje istine o Domovinskog rata, a upravo na tom tragu pokrenuta je inicijativa snimanja dokumentarno – ratnog filma. Kako poručuju iz Kluba, nitko ne može vjernije svjedočiti istinu od preživjelih branitelja i to je njihova čast, pravo i obaveza.

Scenaristi filma su magistri povijesti Borna Marinić i Ivan Zvonimir Ivančić te bojnik Hrvatske vojske Vladimir Leskovar.

13.01.2022
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content