Menu

Projekt Šafran u topličkoj školi

I ove godine učenici naše škole sudjeluju u projektu Šafran. Projekt je započeo sadnjom lukovica šafrana u najljepšem kutku školskog prostora – Ružičnjaku.

Učenici Povijesne grupe vrijedno su radili navozeći zemlju i oblikujući povišeni humak. Učenicima je, osim učitelja povijesti, pomogao i spremač Branko, stručnjak za vrtlarstvo, dajući savjete za sadnju, alat te pomno odabirući rastresitu zemlju i mjesto sadnje lukovica.

Projekt Šafran (The Crocus Project) zamišljen je kao cjelogodišnja aktivnost u koju se uključuju škole iz cijelog svijeta. Nastao je na poticaj Europske unije, pod programom „ Europe for citizen“ u suradnji sa Irskim Ministarstvom integracija i Holocaust Education Trust Irland s kojima surađuje i naše Spomen područje Jasenovac koje nam je i poslalo lukovice šafrana.

Projekt će se nastaviti kroz izradu plakata, izložbi i predavanja u predvorju škole. U planu je i uključivanje u internetski forum Online Crocus Club. Na forumu sudionici projekta diljem svijeta razmjenjuju svoja iskustava u vezi s projektom.

Cilj planirane radionice je podizanje svijesti učenika o opasnostima diskriminacije, predrasuda i nesnošljivosti. Također je planirano obilježavanje  Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta i sprječavanja zločina protiv čovječnosti 27. 1. 2018. godine.

1 — 3
2 — 3
3 — 3
30.10.2017
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content