Menu

Projekt „Zdravi zubi za sve” stigao u Varaždinske Toplice! Održana javna tribina i radionica za djecu i mlade

Dom zdravlja Varaždinske županije zajedno sa Varaždinskom županijom, kao partnerom, pripremili su i provode projekt pod nazivom Zdravi zubi za sve, čiji je cilj potaknuti svijest građana Varaždinske županije o održavanju oralne higijene, kako bi prevenirali potencijalne oralne bolesti u našoj populaciji. U sklopu projekta održana je javna tribina te radionica za djecu i odrasle i u Gradu Varaždinske Toplice.

Vrijednost projekta je 57 tisuća eura, financiran je od strane Europskih fondova, a usmjeren je na čitavo stanovništvo Varaždinske županije, s posebnim naglaskom na djecu vrtićke i osnovnoškolske dobi, trudnice te starije osobe.

Dentalna medicina ima neizmjeran utjecaj na zdravlje i kvalitetu života, posebno među mladima, a svjesna je toga i gradonačelnica Grada Varaždinske Toplice Dragica Ratković koja ne krije zadovoljstvo održanom radionicom u Gradu.

-Varaždinske Toplice uvijek su bile i uvijek će biti Grad koji brine o zdravlju svojih građana, a pravilno usvajanje higijenskih navika u mladosti stvara temelj za očuvanje zdravlja u budućnosti. Zdravi osmijesi ne samo da pridonose samopouzdanju i boljem društvenom životu, već i stvaraju temelj za zdraviju budućnost – rekla je gradonačelnica.

Kako je rekao doktor dentalne medicine u Domu zdravlja Varaždinske županije, predavanja su se održavala diljem županije.

-Cilj ovih radionica je obratiti se pučanstvu malo van naših ordinacija. Uvijek postoji taj strah od stomatologa, a u jednoj ovakvoj komfornoj situaciji imamo radionicu s djecom, starijima, trudnicama i svekolikim pučanstvom. Prije svega smo se orijentirali na prevenciju oralnih bolesti na način da educiramo ljude kako održavati oralnu higijenu, a željeli smo naglasiti i važnost kontrolnih pregleda! Nadam se da ćemo na ovaj način doprinijeti prevenciji oralnog zdravlja u Varaždinskoj županiji – pojasnio je doktor Benjak.

1 — 9
2 — 9
3 — 9
4 — 9
5 — 9
6 — 9
7 — 9
8 — 9
9 — 9
16.08.2023
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content