Menu

Proračun Grada Varaždinskih Toplica za 2024. godinu iznosi više od 5 milijuna eura! “Ovim proračunom stvaramo temelje za gospodarski rast našeg grada”

Na 21. održanoj sjednici Gradskog vijeća u Varaždinskim Toplicama, glavna točka dnevnog reda bilo je usvajanje proračuna za nadolazeću 2024. godinu. S proračunskim iznosom od 5.008.000,00 eura, gradski predstavnici su izrazili svoju podršku planovima i prioritetima koji će oblikovati razvoj grada u narednom razdoblju.

Najveći dio proračuna, sukladno raspodjeli, usmjeren je na održavanje komunalne infrastrukture, gradnju objekata i uređaja komunalne infrastrukture, uključujući i razvoj stambenog naselja Smart Kvart. Sredstva su također osigurana za poticanje razvoja gospodarstva, poljoprivrede, vatrogasnih službi i opću sigurnost grada.

U skladu s predanim zalaganjem za kulturna i sportska događanja, više od 500 tisuća eura izdvojeno je za podršku tim sektorima. Osim toga, značajna sredstva iz proračuna usmjerena su prema obrazovanju i socijalnoj zaštiti, obuhvaćajući u najvećem dijelu sufinanciranje rada Dječjeg vrtića Tratinčica, kao i stipendije, naknade za novorođenčad, socijalne programe i druge potrebne inicijative.

Gradonačelnica Grada Varaždinskih Toplica Dragica Ratković izrazila je zadovoljstvo donesenim proračunom.

-Proračun za 2024. godinu pažljivo je osmišljen kako bi ravnopravno podržao sve segmente društva. Ovim proračunom stvaramo temelje za gospodarski rast našeg grada i poboljšanje kvalitete života naših sugrađana. Sama raspodjela sredstava odražava našu posvećenost ravnoteži između različitih potreba naših građana, udruga i institucija, a cilj nam je stvoriti održivo okruženje za sve naše sumještane – rekla je gradonačelnica Ratković.

Nakon temeljitog razmatranja, Gradsko vijeće usvojilo je i rebalans proračuna za 2023. godinu, prilagođavajući ga novonastalim potrebama i prioritetima grada. Rebalans proračuna predstavlja nužan korak kako bi se osigurala financijska stabilnost i učinkovito upravljanje resursima u skladu s dinamičnim okolnostima.

Gradsko vijeće donijelo je odluku i o sufinanciranju troškova redovitog programa predškolskog odgoja i obrazovanja djece s područja Grada Varaždinskih Toplica u ustanovama drugih osnivača. Prema navedenoj odluci, Grad će sufinancirati izvođenje redovitog programa odgoja i obrazovanja u predškolskim ustanovama drugih osnivača u iznosu od 110,00 eura po djetetu.

 

1 — 7
2 — 7
3 — 7
4 — 7
5 — 7
6 — 7
7 — 7
22.12.2023
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content