Menu

Prvašići topličke škole ugostili prometnog policajca

Naše su prvašiće u OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića,Varaždinske Toplice posjetili prometni policijaci i održali kratku radionicu o sigurnosti učenika u prometu.

Učenike su upoznali s načinima sigurnog kretanja prometnicom i mogućim posljedicama nepridržavanja prometnih propisa. Osim upoznavanja s pravilima za pješake, slušali su i o sigurnom upravljanju biciklom u prometu. O sigurnom upravljanju biciklom, također su upoznati i svi roditelji na zajedničkom roditeljskom sastanku.

Nakon predavanja učenici su postavljali pitanja te su mogli isprobati neka pomagala prometnog policajca, a svaki je učenik na kraju radionice dobio reflektirajuću kišnu kabanicu.

Podsjetimo i na to da se za sigurnost djece u prometu u našoj školi brine Školska prometna jedinica pod vodstvom učitelja tehničke kulture Stanka Medvedeca. Na terenu učenici primjenjuju teorijsko znanje, a svake godine ŠPJ pristupaju i novi članovi koji na teren izlaze u pratnji starijih članova.  Treba napomenuti da su svi članovi najprije uspješno završili teorijski dio i da su nakon praktičnog dijela osposobljeni za pružanje pomoći učenicima (pješacima) za što sigurniji prelazak ceste.

Zadatak ŠPJ jest  dežurstvo dvaju učenika na ulici koji svojom prisutnošću osiguravaju što brži i sigurniji prelazak ceste svim učenicima koji ujutro dolaze u školu i svima koji u podne odlaze iz škole.

Sve te aktivnosti koje škola provodi u suradnji s PU varaždinskom imaju za cilj smanjenje stradavanja djece u prometu i podizanje razine općeg znanja o prometu kod djece i roditelja radi što sigurnijeg sudjelovanja u prometu.

1 — 4
2 — 4
3 — 4
4 — 4
16.09.2017
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content