Menu

Putujuća izložba veterana SJP “Roda“ otvorena u Varaždinskim Toplicama

U Osnovnoj školi Antuna i Ivana Kukuljevića u petak je na prigodnoj svečanosti otvorena izložbu ratnih fotografija iz arhive pripadnika Specijalne jedinice policije PU varaždinske “Roda“.

Izložba naslovljena “Junaci hrvatske slobode“ (Sjećanje na Domovinski rat 1990.- 1996.) za  razgled je postavljena u prizemlju ove obrazovne ustanove koja tradicionalno provodi niz aktivnosti kako bi doprinijela sjećanju na Domovinski rat. Izložbu je otvorila gradonačelnica Varaždinskih Toplica, Dragica Ratković.

Prigodna svečanost povodom otvaranja izložbe je nakon intoniranja državne himne nastavljena minutom šutnje kako bi se odala počast svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima. Potom se okupljenima obratila ravnateljica škole Goranka Štefanić, izrazivši zadovoljstvo što škola kojom rukovodi ima čast ugostiti ovu zanimljivu putujuću izložbu. Pritom je pozvala veterane varaždinskih “Roda“ na daljnju suradnju.

O nastanku Specijalne jedinice policije PU Varaždinske koja je utemeljena je 18. ožujka1991. godine, govorio je njezin ratni zapovjednik Goran Mihalić. Potonji je aktualni predsjednik Udruge koja okuplja veterane “Roda“, odnosno hrvatske branitelje koji su u suradnji s resornim Ministarstvom realizirali spomenutu dokumentarnu izložbu.

1 — 4
2 — 4
3 — 4
4 — 4
30.10.2017
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content