Menu

PUŽ u školskoj godini 2018./2019., Varaždinske Toplice, 12.10.2018.

U Osnovnoj školi Antuna i Ivana Kukuljevića u Varaždinskim Toplicama 12. listopada održan je prvi od ukupno pet turnira četvrte sezone Pojedinačnog učeničkog županijskog prvenstva u šahu, popularnog PUŽ-a. Nastupilo je 88 djece iz 18 osnovnih škola naše županije te po prvi puta i 9 učenika srednjih škola.

Naši učenici ponovo su ostvarili odlične rezultate. Na turniru viših razreda nastupilo je 44 učenika, a  topličku školu predstavljalo je njih petero. Trojac koji je ove godine krenuo u 5. razred te iz turnira nižih razreda prešao u turnir viših razreda nastavio je dominirati i u ovoj kategoriji. Trostruki ukupni pobjednik u kategoriji nižih razreda, Petar Križanić (5. b) bio je prvi sa 6,5 bodova iz 7 partija. Treći je bio njegov kolega iz razreda Mislav Matkun, a četvrti još jedan učenik 5. b razreda, Petar Kanešić. Među njih se, na drugo mjesto, ugurao Matej Friščić iz Ivanca. Od učenika topličke škole na turniru viših razreda nastupili su još Matej Modrić (14. mjesto) i Leonard Pokos (16. mjesto). Najbolja djevojčica bila je Janja Inkret iz PŠ Druškovec (5. mjesto), druga je bila Jelena Inkret (12. mjesto), također iz PŠ Druškovec, a treća Laura Friščić iz Ivanca (13. mjesto).

Na turniru nižih razreda, na kojem je nastupilo 44 učenika, pobijedio je Adrian Petrus iz Bisaga, drugi je bio Patrik Ježovita iz Lepoglave, a treći Max Poljan iz VI. OŠ Varaždin. Nastupilo je i sedmero učenika topličke škole, a zauzeli su sljedeća mjesta: 8. mjesto Luka Lončarić, 17. mjesto Vedran Ljubić, 20. mjesto Jura Dolenec, 31. mjesto Matej Hokman, 36. mjesto Mia Jurša (ujedno i druga najbolja djevojčica), 38. mjesto Ana Kanešić (treća najbolja djevojčica) i 43. mjesto Teo Mičuda. Najbolja djevojčica kod nižih razreda bila je Paula Friščić iz Ivanca.

Na turniru srednjih škola najbolji je bio Matija Njegač iz Elektrostrojarske škole. Sljedeća tri mjesta zauzeli su bivši učenici Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića iz Varaždinskih Toplica: 2. mjesto je zauzeo Borna Matkun (Elektrostrojarska škola), 3. je bio Filip Križanić (Prva gimnazija Varaždin), a 4. Hrvoje Hostnjak (Elektrostrojarska škola). Na 7. mjestu završio je još jedan bivši učenik topličke škole, Luka Hereković, danas također učenik Elektrostrojarske škole.

1 — 3
2 — 3
3 — 3
18.10.2018
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content