Menu

Radimo na području čitavog Grada, ne samo u centru. Cilj svih projekata je povećanje kvalitete života svih mještana!

Da je Grad Varaždinske Toplice jedno veliko gradilište dokazuju i brojni projekti koji su trenutno u nekoj od faza realizacija ili se planiraju u narednom razdoblju provesti o čemu se razgovaralo na sjednici Gradskog vijeća održanoj u srijedu.

Kako je pojasnila gradonačelnica Dragica Ratković, u planu je mnogo, a u proteklih šest mjeseci završeno je čak sedam projekata.

-U ovom smo razdoblju završili izgradnju i otvorili našu prvu zvjezdicu, naš Trg Republike Hrvatske koji sada krasi centar našeg grada. S obzirom da se želimo pozicionirati na turističkoj karti Varaždinske županije, ali i Hrvatske kao privlačna kontinentalna destinacija, ovakvi i slični projekti od nemjerljive su važnosti – rekla je gradonačelnica Ratković.

Vrijednost projekta izgradnje Trga je preko tri milijuna kuna, a u proteklom razdoblju u Svibovcu Topličkom uređene su pješačka staza i odvodni jarak u vrijednosti od gotovo 350.000 kuna, nastavljen je otkup zemljišta za realizaciju projekta izgradnje zaobilaznica za što je utrošeno preko 170.000 kuna, izrađena je projektna dokumentacija za izgradnju javne rasvjete u Dugoj ulici u vrijednosti od 11.500 kuna, sanirana je površina nerazvrstanih cesta nakon Aglomeracije za što je izdvojeno 280.000 kuna, uređen je Društveni dom Lovrentovec u vrijednosti od 114.000 kuna i produljena je vodovodna mreža u Leskovcu u vrijednosti od 70.000 kuna.

-Ove investicije dokazuju da se radi na području čitavog Grada, ne samo u centru, a svi ovi projekti imaju isti cilj, povećanje kvalitete života svih naših mještana – poručila je Ratković.

Kako je pojasnila gradonačelnica, u narednom razdoblju u planu su još dva važna projekta. Riječ je o uređenju Ulice grada Vukovara u Varaždinskim Toplicama u ukupnoj vrijednosti od gotovo milijun kuna, a 70 posto sufinancirat će Ministarstvo unutarnjih poslova, dok će preostali iznos osigurati Grad iz svog proračuna.

-Radi se o važnom projektu kojim ćemo sanirati opasna mjesta u ulici koja vodi prema našoj osnovnoj školi i koju svakodnevno koristi velik broj naših učenika i njihovih roditelja. Želimo da Toplice prije svega budu siguran grad, ugodan za život – rekla je Ratković te dodala kako se nastavlja i projekt izgradnje Fitness parka.

Ukupna vrijednost tog projekta je gotovo 420.000 kuna, a sufinancirat će ga Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u iznosu 265.000 kuna.

Osim izvješća o radu gradonačelnice za drugu polovicu protekle godine na dnevnom redu bilo je i donošenje Etičkog kodeksa. Naime, s ciljem sprječavanje sukoba interesa između privatnog i javnog interesa u obnašanju dužnosti članova Gradskog vijeća i članova radnih tijela Gradskog vijeća, izglasan je spomenuti prijedlog.

Na Gradskom vijeću razgovaralo se i o sustavu civilne zaštite, a okupljeni vijećnici i vijećnice donijeli su odluku o određivanju pravnih osoba koje će sudjelovati u aktivnostima smanjenja rizika od katastrofa, pružanja brzog odgovora na prijetnje i opasnosti i ublažavanja posljedica katastrofa i nesreća. To su toplička tvrtka Forum d.o.o., Osnovna škola Antuna i Ivana Kukuljevića, Osnovna škola Svibovec, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, Veterinarska stanica Varaždin i Hotel – pansion Bernarda.

1 — 2
2 — 2
31.03.2022
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content