Menu

Radionice i izvanučionička nastava uz Dan jabuka i Dane kruha

U tjednu od 15. listopada do 19. listopada sve je u topličkoj školi bilo u znaku kruha i plodova zemelje.
Tako su 3. razredi pod vodstvom učiteljice Mirjane Bartolić i Joze Rajiča radionicama obilježili Svjetski dan jabuka. Istražili su vrste jabuka, korist za zdravlje, upoznali su običaj darivanja jabuka, jeli su kolače od jabuka koje su pripremili s obitelji, kušali su domaći sok od jabuka. Na Hrvatskome jeziku su čitali tekst Tri jabuke, pisali Monolog vesele jabuke, opisivali jabuke te otkrivali značenje poslovica o jabukama. Tako su čitajući poslovicu “Ako želiš jabuku, moraš protresti drvo”, zaključili da je znanje kao jabuka, želiš li nešto naučiti, moraš se malo pomučiti. Na Likovnoj kulturi slikali su jabuke i izradili krunu s jabukom, a na Glazbenom pjevali pjesme u kojima se spominju jabuke. Također, postavljali su i osmišljavali matematičke zadatke o jabuci.
Drugi su razredi sa svojim učiteljicama Melitom Arzon i Ružicom Hrženjak posjetili pekaru te upoznali vrste kruha i druge pekarske proizvode. Upoznali su se i s proizvodnim procesom, a na kraju su kušali neke od pekarskih proizvoda.
Posebno je zanimljivo i zabavno bilo na radionici “Naših ruku djelo” koja se održala 18. listopada u blagavaonici škole, a organizirala ju je vjeroučiteljica Ivančica Svetec. Sudjelovalo je 8 učenika i učenica 5. b razreda i jedan učenik 7.a razreda, polaznici izvnnastavne aktivnosti “Domaćinstvo”, a njima su se pridružile i tri majke. Miris izvrsnih kolača koje su ispekli mogao se osjetiti i drugi dan u školi, a medanjaci, pita od jabuka i pereci krasili su zajednički stol prilikom obilježavanja Dana kruha u školi i županiji.
Sve navedene aktivnosti pružale su učenicima iskustveno učenje u kojem su uživali, a zasigurno naučili više jer su i sami bili nositelji aktivnosti.

1 — 5
2 — 5
3 — 5
4 — 5
5 — 5
23.10.2018
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content