Menu

Radionicom Dah prošlosti mog zavičaja 3.b razred je oživio prošlost

Radionicom Dah prošlosti mog zavičaja na satu razrednika, a u sklopu provođenja Građanskoga odgoja, učiteljica 3.b razreda Biserka Bešenić uključila je učenike u aktivnosti vezane uz prošlost zavičaja. Cilj je radionice bio potaknuti učenike da uoče vezu između prošlosti,sadašnjosti i budućnosti, da razviju svijest o zavičajnom i nacionalnom identitetu i izgrade stav o potrebi čuvanja kulturne materijalne i nematerijalne baštine.

Učiteljica im je na početku sata demonstrirala bakinu narodnu nošnju, a zatim su učenici trebali izračunati kada je učiteljica rođena i koje je godine ona išla u treći razred. Učenici su se vratili u prošlost gledajući učiteljičine osobne fotografije iz 1976. kada je i sama bila učenica trećeg razreda. Kroz svoju priču učiteljica je učenike upoznala s poslovima iz prošlosti koje je obavljala sa svojim roditeljima ( ruždženje kuruze, čehanje perja), ali i sa starinskim igrama (slaganje „koca“, zgrada pomoću oruška i mlin s bijelim i crnim grahom).

Učenici su se i sami mogli okušati u ruždženju kuruze i čehanju perja, a na kraju radionice su isprobali i neke od starinskih igara. „Mlin“ je postala omiljena igra koju učenici trećeg razreda zaigraju prije početka nastave ili za vrijeme velikih odmora.

1 — 10
2 — 10
3 — 10
4 — 10
5 — 10
6 — 10
7 — 10
8 — 10
9 — 10
10 — 10
30.03.2017
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content